Vücudu onarıyor, kemikleri güçlendiriyor, ömrü uzatıyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, uzun ve sağlıklı ömrün sırrını paylaştı

Vücudu onarıyor, kemikleri güçlendiriyor, ömrü uzatıyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, uzun ve sağlıklı ömrün sırrını paylaştı

Kök hücreler, vücudun yeniden onarılmasında büyük bir görev üstlenir. Vücudunuzda hasarlı olan doku ve organların iyileşmesinde etkili. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kök hücreleri güçlendirmek ve sayıca artırmanın faydalarını anlattı. İşte detaylar...

Kök hücre sayısını artırmak, yaşlanma sürecinin belirtilerini azaltan, vücudu yenileyen ve iyileştiren etkili bir yoldur. Yaşlandıkça azalan hücreleri yenilediğinizde daha sağlıklı bir vücuda sahip olacaksınız. Taurin adındaki aminoasit ise bunun için önemli desteklerden biriymiş. İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kök hücreleri yenilemenin en basit yolunu paylaştı.

Vücudu dirençli hale getirmek ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için kök hücre sayısını artırmak etkili yollardan biridir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, hücreleri artırmada ve yenilemede en basit yolun egzersizden geçtiğini söylüyor. Yapılan son araştırmalar, egzersizin bir faydasını daha ortaya koyuyor.

KEMİK YOĞUNLUĞUNU ARTIRIYOR

Milliyet'te yer alan habere göre, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, egzersiz uygulamasının yalnızca yaşlandırıcı kayıpları yavaşlatmadığınız, aynı zamanda kök hücre sayılarını bile artırdığını belirtiyor. Peki bu artış, vücudu nasıl etkiliyor?

Kök hücre sayısının artması, özellikle yaşlanmaya bağlı gelişen kas ve kemik sorunlarını yavaşlatmada etkili oluyor. Düzenli ve etkili egzersiz alışkanlığı kas ve kemiklerin faaliyetini artırır. Kök hücreler, kemik yoğunluğunu artırarak osteoporoz gibi zayıflatıcı durumlara karşı koruma sağlar.

ÖMRÜ UZATIYOR

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kas ve kemik dokusundaki kök hücrelerin etkinliğini artırdığını bir taraftan doku kaybını önlerken diğer taraftan doku tamiri yaptığını aktardı. Kök hücre sayınızı artırmak istiyorsanız, "Sadece aerobik egzersizlerle yetinmemeli, mümkün olduğu ölçüde direnç ve ağırlığa da vakit ayırmalıyız" diye belirtiyor.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun paylaşımında adı geçen taurin, vücutta doğal olarak bulunan bir amino asittir. Son araştırmalar taurin asidinin fiziksel performansı artırdığını, dayanıklı bir vücut için kullanıldığını doğruluyor. Sporcular ve gençler tarafından uzun yıllardır kullanılan bu asit çeşidinin sağlığı iyileştirme ve ömrü uzatmada etkili olacağı düşünülüyor.

DÜZENLİ EGZERSİZ ÖNEMLİ

Bunun için yeterince araştırma olmasa da mevcut verilere göre taurin asidinin güçlü etkileri olduğu söyleniyor. Vücudun üretebildiği bu asit, özellikle hayvansal gıdalar sayesinde kazanılıyor. Daha çok et, kümes hayvanı ve deniz ürünü tüketerek taurin üretebilirsiniz.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, düzenli egzersizin kök hücreleri artırdığını belirttikten sonra taurin asidinin iyi bir destekleyici olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, düzenli egzersiz yapmanın bedeninizde bir çeşit, 'Kendi taurinini kendin üret' kampanyası başlatabileceğini söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN