İnşaat sektörünü sarsacak iflas! Demir çelik firmasından kötü haber: İflasını bekliyor

İnşaat sektörünü sarsacak iflas! Demir çelik firmasından kötü haber: İflasını bekliyor

Yaşanan ekonomik zorluklarla şirketler bir bir iflas ediyor. Dev demir çelik firması da iflas kervanına katıldı! İnşaat sektörünü sarsacak iflas! Mahkeme mühlet vermişti, yeni karar duyuruldu. İflasını bekliyor...

Yaşanan enflasyon nedeniyle birçok şirket zorlu süreçlere girdi. Hatta bir çoğu iflas eşiğine geldi ya da iflas etti. Bu kez kötü haber demir çelik fabrikasından geldi. Ülkenin dev şirketlerinden biri veda ediyor.

Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Nalbantoğlu Demir Sac A.Ş., mahkemeye yaptığı korunma talebi sonucunda bir dönem hacizlere karşı koruma altına alınmıştı. Ancak son gelişmeler, şirketin iflas sürecine doğru hızla ilerlediğini gösteriyor.

Nalbantoğu Demir ve Çivi

MAHKEME KARARINI DEĞİŞTİRDİ

Halk TV'nin haberine göre, Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, daha önce Nalbantoğlu Demir Sac A.Ş.'ye olası hacizlere karşı korunma sağlayan 3 aylık geçici mühlet tanımıştı. Bu süre zarfında şirket, faaliyetlerini sürdürmek ve mali durumunu düzeltmek için çalışmalar yapmıştı. Ancak, 14 Haziran'da mahkeme tarafından alınan yeni bir karar, şirketin konkordato talebini reddederek, tüm tedbir kararlarını kaldırdı.

İFLAS SÜRECİ HIZLANIYOR

Mahkemenin son kararı, Nalbantoğlu Demir Sac A.Ş.'nin iflas sürecini hızlandıracak. Yılda 900 bin ton yassı çelik üretme kapasitesine sahip olan bu büyük şirketin iflası, sektörde önemli bir yankı uyandıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN