Galatasaray-Fenerbahçe maçını ünlü isimler yorumladı: Derbinin tadı kaçtı

Galatasaray-Fenerbahçe maçını ünlü isimler yorumladı: Derbinin tadı kaçtı

Spor adamları, Karar gazetesi için kritik Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yorumladı. Fenerbahçe'nin galibiyete daha yakın olduğu görüşü ağırlık kazansa da bu tür maçların havasının farklı olduğuna da dikkat çekildi.

[Karar]

Spor adamları, şampiyonluk düğümünü büyük ölçüde çözecek Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Karar'a değerlendirdi. İşte o görüşler;

Feyyaz Uçar

Yemeği ısıtıyorlar!

Derbinin hafta içi oynanması ve Galatasaray'ın hedeflerinden uzak olması önemli etkenler. Galatasaray'ın ciddi problemleri var. Fenerbahçe ise şampiyonluğa oynuyor. Bu durum da Sarı-Lacivertlileri kesin favori yapıyor. Mevcut şatlarda Galatasaraylı futbolcuların övünecekleri tek şey bir derbi galibiyeti olur. Sanıldığı kadar kolay bir maç olacağını düşünmüyorum. Tabii ki Fenerbahçe galibiyete yakın ama fark beklemiyorum. Kazanma mecburiyeti strese sokarsa Fenerbahçe ciddi problem yaşar. Bu tür maçlarda rahat olan takımlar daha iyi oynar ama genelde kazanmak zorunda olan kazanır. Neresinden bakarsan bak Fenerbahçe önde görünüyor. Bir de bu derbinin tadı kaçtı. Sanki yemeği ısıtıp tekrar önümüze koyuyorlar.

Yılmaz Vural

Derbinin favorisi olmaz

Pek öyle derbiye kitlenecek bir hava yok. Galatasaray'ın kırılma maçı değil. Cimbom'un elinde bir tek Türkiye Kupası kaldı. Türkiye Kupası'na göre antrenmanlarını değiştirmeli. Bütün enerjisini kupaya vermeli. Cezasını da böyle ödemeli. Derbinin kilit noktası sahadaki oyuncunun performansıyla alakalı değil. Madem ki bu bir derbi, taraftarların da stadı doldurarak oyuncusunu motive etmesi lazım. Kağıt üzerinde favori olan takıma karşı kazanma şansı artar. Yoksa bu bırakmışlığıyla hiçbir şansı yok. Fenerbahçe kağıt üzerinde favori. 6 puanlık farkla Beşiktaş'ın gerisinde, 1 maç eksiğiyle 6 puan gerisinde. Fenerbahçe bu yüzden kazanmak zorunda. Herkesin herkesi yenebildiği bir lig oynuyoruz. Pereira'nın tercihleri yanlış, ben de eleştiriyorum. Derbide nasıl bir takım çıkaracak merakla bekliyoruz. İsimlere takılıp Fenerbahçe'ye çok zaman kaybettirildi. Derbinin favorisi olmaz sahada göreceğiz.


Cevat Güler

Çekişmeli bir maç olacak

Umarım Galatasaray adına güzel bir derbi olur. Kendi sahasında ezeli rakibine karşı zorlu bir maç oynayacak. Sonuç için bir şey diyemem. Bir yanda şampiyonluğa oynayan diğer yanda ise kendini toparlamaya çalışan, ligi en iyi şekilde bitirmek isteyen bir takım var. Galatasaray kendi pozisyonunu korumak istiyor. İlgi fazla olmasa da çekişmeli bir derbi bizleri bekliyor. Galatasaray taraftarının maçlarda her zaman desteği vardır. Taraftarından alacağı destekle Galatasaray bu karşılaşmayı en iyi şekilde bitirmek için mücadelesini gösterecek.


Emrah Kayalıoğlu

Fenerbahçe avantajlı

Fenerbahçe için şampiyonluk yarışında kırılma maçı. Sarı-Lacivertliler ezeli rakibiyle oynamak için deplasmana gidiyor ama şunu unutmayalım ki Galatasaray rakibinin kırılma maçı öncesinde çoktan kırılmış, parçalanmış vaziyette. Derbi motivasyonu bile Galatasaray'a suni bir ilaç olamayabilir. Bu tür maçlarda savunmayı belli bir düzeyde yapabilmek çok önemlidir. Galatasaray ofansif anlamda Fenerbahçe'den belki bir adım önde olabilir ama savunma açısından fersah fersah geride. Bu yüzden de maçın favorisi Fenerbahçe. 

Ahmet Çakır

Yüzde 75 ev sahibi

Öncelikle şunu söylemeliyim; bu maçlarla ilgili değişik ve akıllıca birşey söyleyebilecek biri varsa onu Arena'da bir tur sırtımda taşımaya hazırım! Bugüne kadar oynanan maçlarla ilgili istatistikler yaklaşık yüzde 75 oranında ev sahibinin kazandığını gösteriyor. Nitekim Galatasaray buradaki son 11 derbinin 8'ini kazandı. Kuşkusuz ki bugün durumlar çok farklı. İşte efendim, 'Cimbom dökülüyor, Fenerbahçe şampiyonluk yarışının içinde kalabilmek için mutlaka kazanmak zorunda' falan filan. Bunların hepsi laf! Bu maçların çok özel bir havasının olduğu ve sinirlerine hakim olanın avantaj sağlayacağı da tartışılmaz gerçekler. Kestirmeden gidelim, 1-1 bitecek bir maç gibi görünüyor bana...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN