Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti. Saadet Partisi, Kutan'ın vefatını duyurarak, "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur" açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur" denildi.

ERDOĞAN: SİYASİ MÜCADELESİ VE ÜLKEMİZE VERMİŞ OLDUĞU DEĞERLİ HİZMETLERLE HER DAİM HAYIRLA YÂD EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kutan'ın hayatını kaybetmesinin ardından taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan'ın paylaşımı şöyle:

"Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türk siyasetinin mümtaz şahsiyetlerinden biri olan Sayın Recai Kutan Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhum Recai Kutan’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine, Saadet Partisi’ne ve Millî Görüş camiamıza başsağlığı diliyorum. Sayın Recai Kutan siyasi mücadelesi ve ülkemize vermiş olduğu değerli hizmetlerle inşallah her daim hayırla yâd edilecektir. Mekânı cennet olsun."

GÜL: RECAİ BEY’E ALLAH’TAN RAHMET DİLERİM

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kutan'ın vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayımlayarak, "Her bakımdan örnek bir insan olan Recai Kutan Bey’in vefatını büyük bir teessür ile öğrendim. Erbakan Hoca’nın en yakın arkadaşlarından ve bizim neslin de ağabeyi olan Recai Bey’e Allah’tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun." dedi.

KARAMOLLAOĞLU: AZİZ MİLLETİMİZİN VE CAMİAMIZIN BAŞI SAĞOLSUN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından Recai Kutan'ın vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı paylaştı.

Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı; Necmettin Erbakan Hocamızın yol ve dava arkadaşı değerli büyüğümüz M. Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekânı cennet, makamı âlî olsun."

KURTULMUŞ: RABBİM ONU RAHMETİYLE KUŞATSIN

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kutan'ın vefatının ardından taziye mesajı yayımladı:

"İnna lillahi ve inna ileyhi raciûn. Millî Görüş hareketinin duayenlerinden; ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah'ın rızasına ve Türkiye'nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim onu rahmetiyle kuşatsın, mekânı cennet olsun."

DAVUTOĞLU: MİLLİ GÖRÜŞ CAMİASINA SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Gelecek Partisi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Kutan için taziye mesajı paylaştı:

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Başkanlarından, 54. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Bakanlarımızdan değerli devlet adamı ve siyasette ahlak, nezaket ve edep timsali dava büyüğümüz Sayın Recai Kutan’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Milli Görüş camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN