Yüzü gülmeyen çiftçiye devlet desteği! Hükümet harekete geçti, 35 milyon TL ödenek müjdesi

Yüzü gülmeyen çiftçiye devlet desteği! Hükümet harekete geçti, 35 milyon TL ödenek müjdesi

Çiftçilikle uğraşan binlerce kişiyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Son zamanlarda mevsimin de etkisiyle yüzü gülmeyen çiftçiler bu haberi duyunca sevinçten havaya uçacak. Hükümet tarafından zor durumda olan çiftçiye ödenek verileceği açıklandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yozgat ve çevresindeki dolu ve sel felaketlerinin ardından çiftçileri sevindiren bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı, tarım sektöründe meydana gelen zararları hafifletmek için 35 milyon TL destek ödeneği aktardı. Bu ödenek, çiftçilerin hasar gören ekili alanlarını yeniden toparlamalarına yardımcı olacak.

yeni-proje-1.jpg

YOZGAT’A 35 MİLYON TL DESTEK

Yeni Söke’de yer alan habere göre, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, felaket sonrası yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanlığı’na başvurduklarını ve tarımsal zararların kısmi olarak karşılanması amacıyla 35 milyon TL’lik bir ödeneğin onaylandığını duyurdu. Özkan, destek ödeneğinin kısa süre içinde çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını belirtti.

SİGORTA UYARISI: GELECEKTEKİ FELAKETLERE KARŞI ÖNLEM

Vali Özkan, yaşanan felaketlerin tekrarlanmaması için tarımsal üretim ve hayvancılığın sigortalanmasının önemine dikkat çekti. “Her yıl benzer felaketlerle karşılaşıyoruz. Çiftçilerimizin arazilerini ve üretimlerini sigortalatmaları büyük önem taşıyor,” diyen Özkan, sigortanın olası zararları minimize etmek için etkili bir çözüm olduğunu vurguladı.

yeni-proje-2.jpg

ÇİFTÇİLER DESTEKTEN MEMNUN

Yozgatlı çiftçiler, Cumhurbaşkanlığı tarafından sağlanan 35 milyon TL’lik yardımı memnuniyetle karşıladı. Bu destek, zarar gören ekili alanların yeniden toparlanmasını ve tarımsal faaliyetlerin devamını sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Çiftçiler, sigorta yapmanın yanı sıra, devlet desteklerinin devamlı olmasını da talep ediyor.

yeni-proje.jpg

DEVLET DESTEKLERİ VE SİGORTA TEŞVİKLERİ

Vali Özkan, basın toplantısında tarımsal üretimin sürekliliği için hükümetin desteklerinin önemini vurguladı ve çiftçilere destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Sigorta teşviklerinin, ilerleyen dönemlerde daha fazla önem taşıyan bir konu olacağı ifade ediliyor.

Bu destek ödeneği, çiftçilerin yaşadığı zorlukları kısmen hafifletmeyi hedeflerken, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için devletin desteğinin önemine de dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN