Yurt dışı siparişe sıkı takip: Hangi siteden ürün alındığına bakılacak

Yurt dışı siparişe sıkı takip: Hangi siteden ürün alındığına bakılacak

Geçtiğimiz günlerde yurt dışı alışverişlerindeki limitlerin düşürülmesi ve vergilerin artırılmasıyla gündeme gelen yeni düzenlemeler, bir adım daha ileriye taşındı. Gümrükler Genel Müdürlüğü, artık her bir paketin hangi alışveriş sitesinden geldiğinin bildirilmesini zorunlu kıldı. Bu yeni uygulama ile birlikte, tüketicilerin yurt dışından ne aldığı ve hangi siteleri tercih ettiği gibi bilgiler, yetkili makamlar tarafından daha detaylı bir şekilde takip edilebilecek.

Gümrükler Genel Müdürlüğü, yurt dışından gelen tüm paketlerin hangi alışveriş sitesinden geldiğinin dijital ortamda kendisine bildirilmesini istedi. Bu sayede kimin yurt dışından hangi alışveriş sitesinden ürün aldığı takip edilebilecek. Yeni düzenlemeyle birlikte, gümrük vergileri de büyük oranda artırıldı.

Cnbc-e'den Fırat Gazel'in haberine göre, yeni sistemin 15 Ağustos'a kadar hayata geçirilmesi hedefleniyor. Doğru bilgi aktarılmaması durumunda kargo ve lojistik şirketlerine ceza uygulanacak.

Kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye’ye hızlı kargo ya da posta yoluyla getirilen ürünler için gümrük vergileri önemli ölçüde yükseltilmiş ve gümrük müşaviri olmaksızın çekilebilecek ürünler için toplam değer sınırı 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN