Volkswagen ortaklığıyla gelen güç: Xpeng’in Tesla'ya rakip yapay zeka destekli sedanı tanıtıldı!

Volkswagen ortaklığıyla gelen güç: Xpeng’in Tesla'ya rakip yapay zeka destekli sedanı tanıtıldı!

Alman devi Volkswagen ile işbirliği yapan otomobil devi, piyasaya yeni modelini sürdü. Otomobil pazarında ses getiren yapay zeka destekli sedan model Tesla'ya rakip olarak geliyor. İşte Xpeng'in yeni modeli tanıtıldı...

BURAK ÖZTOPRAK

Alman devi ile Çin otomobil markasının ortak ürünü tanıtıldı. Tesla'ya rakip olarak tanıtılan Xpeng'in yeni modeli yapay zeka destekli olmasıyla yoğun ilgi görüyor. Otomobil pazarına o tarihten itibaren giriş yapacak. İşte tüm detaylar...

TESLA'NIN EN GÜÇLÜ RAKİBİ

Volkswagen’in de ortağı olduğu Çinli elektrikli araç girişimi Xpeng, otomotiv dünyasında dengeleri değiştirecek yeni modeli P7+’ı resmen tanıttı. Paris Otomobil Fuarı'nda Avrupalıların beğenisine sunulacak olan bu model, yapay zeka destekli otonom sürüş ve 710 km menzil vaadiyle Tesla’ya doğrudan rakip olarak sahneye çıkıyor.

2-002.jpg

YAPAY ZEKA DESTEKLİ OTONOM SÜRÜŞ: TESLA’YA MEYDAN OKUYOR

Xpeng P7+, Tesla'nın otonom sürüş teknolojilerine rakip olacak şekilde sadece kameralarla desteklenen otonom sürüş özelliği sunuyor. Xpeng, bu teknolojiyle sürücüsüz araç alanında büyük bir atılım yapmayı hedefliyor. Henüz tüm detaylar açıklanmasa da P7+’ın yapay zeka destekli ilk model olacağı şimdiden duyuruldu.

3.jpg

PERFORMANS VE KONFOR: İDDİALI RAKAMLAR

P7+ modelinde kullanılan 60,7 ve 76,3 kWh kapasiteli LFP bataryalar, araca sırasıyla 620 ve 710 km gibi oldukça etkileyici menziller sağlıyor. Aracın aerodinamik tasarımı (0,206 Cd sürtünme katsayısı) ve 800V elektrik mimarisi, bu menzile ulaşılmasına önemli katkı sağlıyor.

Araç, 5 metreyi aşan uzunluğu ve 3 metrelik dingil mesafesiyle SUV’ların genişliğini ve MPV’lerin rahatlığını birleştiriyor. Bu devasa boyutlar iç mekanda geniş bir konfor alanı yaratırken, dış görünüşüyle de segmentinde dikkat çekici bir yer ediniyor.

xpeng-p7-manufacturer-1068x601.jpg

MOTOR GÜCÜ VE FARKLI SEÇENEKLER

Xpeng, P7+ modelinde şimdilik sadece arkadan itişli versiyonları tanıttı. 180 kW (245 HP) ve 230 kW (313 HP) gücündeki bu versiyonlar, performans tutkunları için de ilgi çekici seçenekler sunuyor. Yakın gelecekte performans odaklı dört çeker bir modelin de tanıtılması bekleniyor.

2024100802305088-jpg.webp

AVRUPA VE ÇİN PAZARINA GİRİŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Xpeng P7+ Kasım ayı başında ilk olarak Çin’de, ardından da Avrupa’da satışa sunulacak. Volkswagen ile iş birliği içinde geliştirilen bu model, elektrikli araç pazarında iddialı bir oyuncu olarak dikkatleri üzerine çekecek.

Tesla’ya doğrudan rakip olarak gösterilen Xpeng P7+, sunduğu yapay zeka destekli otonom sürüş, geniş menzil ve yüksek performans ile elektrikli araç dünyasında devrim yaratmaya hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN