Patronlardan asgari ücretle ilk zam talebi geldi! O rakamı görenlerin aklı başından uçacak

Patronlardan asgari ücretle ilk zam talebi geldi! O rakamı görenlerin aklı başından uçacak

Asgari ücret zammının belirlenmesine kısa bir zaman kala vatandaşların meraklı bekleyişi sürüyor. Bunun yanı sıra patronların zam beklentisi ise şekillenmeye başladı. Öyle ki ilk zam talebi gelirken rakamı duyanlar şaşkına döndü. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı konusunda işverenlerden ilk teklif geldi. Ekonomistler ve iş dünyası temsilcileri, yaklaşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde zammın oranını açıkladı. Açlık sınırının altında geçim mücadelesi veren vatandaşlar için bu durum, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

yeni-proje-6.jpg

PATRONLARDAN YÜZDE 30 ZAM TALEBİ

Ekonomim'in haberine göre, işverenler asgari ücret artışı için yüzde 30'luk bir zam talebinde bulundu. Bu öneri, Aralık ayının son haftalarında netleşmesi beklenen yeni asgari ücrete dair ilk somut adım olarak dikkat çekiyor. Hükümetin Temmuz ayında açıkladığı Orta Vadeli Program’a göre, 2024 yılında vergi ve harçlarda yaklaşık yüzde 44'lük bir artış öngörülürken, enflasyon tahminleri de yüzde 41 seviyelerinde seyrediyor.

yeni-proje-7.jpg

DİSK’TEN TEPKİ: AÇLIK SINIRINA DİKKAT

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, patronların zam talebine yönelik sert bir açıklama yaptı. Görgün, "Bu tür söylemleri dile getirirken bir de açlık sınırına baksınlar. İşçiler bu açıklamalara boyun eğmeyecek" dedi. Ayrıca, enflasyonu düşürme hedefinin işçilerin ücretleri üzerinde baskı oluşturarak gerçekleştirileceği eleştirisine de "Kimse bu yaklaşıma inanmıyor" diyerek tepki gösterdi.

yeni-proje-8.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NEDEN ÖNEMLİ?

Asgari ücret, Türkiye’deki milyonlarca çalışanın yaşam standardını doğrudan etkileyen bir unsur. Dolayısıyla, yapılan her zam talebi geniş bir kitleyi ilgilendiriyor. Açıklanan oran, hem işçi hem de işveren tarafında tartışmalara yol açarken, yeni asgari ücretin belirlenmesi için beklenen toplantının sonucu merakla bekleniyor.

2024 yılına dair yapılan tahminler, asgari ücret zammının yanı sıra ekonomik koşulların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor. Ekonomistler, işçi ve işveren dengesi sağlanarak adil bir çözüm bulunması gerektiğini savunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN