Fatih Portakal açıkladı: Bu oranda zam yapılırsa millet isyan eder! Kulislerden zam oranı duyuldu

Fatih Portakal açıkladı: Bu oranda zam yapılırsa millet isyan eder! Kulislerden zam oranı duyuldu

Asgari ücrete gelecek olan zam milyonlarca kişi tarafından merak edilirken ünlü gazeteci Fatih Portakal çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulislerde konuşulan zam oranları duyanları şaşkına çevirdi. İşte detaylar…

Asgari ücretli, Ocak 2025’teki zam oranını bekliyor. Temmuz ayında zam alamayan çalışanlar için tahminler ardı ardına geliyor. Deutsche Bank'ın tahmini ise yüzde 25-30 aralığında. Fatih Portakal, bu tahminin kulis bilgisi olabileceğini belirtti.

p-2.jpg

ZAM BEKLENTİLERİ YÜKSELİYOR

Asgari ücretli, 2025 yılının Ocak ayında yapılacak zam için gözünü dört açmış durumda. Temmuz ayında zam alamayan çalışanlar, yeni maaşlarıyla ilgili tahminleri yakından takip ediyor. Son günlerde, Deutsche Bank'ın yaptığı tahmin, dikkatleri üzerine çekti. Banka, asgari ücrete yapılacak artışın yüzde 25-30 arasında olabileceğini öne sürdü.

Fatih Portakal, YouTube’daki canlı yayınında bu tahmini yorumladı. Portakal, bu oranın kulis bilgisi olabileceğini dile getirerek, "Eğer bu oran verilirse, asgari ücretlinin maaşı 23 bin TL olacak ve bu, halk arasında büyük bir tepkiye yol açabilir" ifadelerini kullandı.

p-4.jpg

DEUTSCHE BANK’IN TAHMİNLERİ

Portakal, Deutsche Bank’ın tahmininin kesinlikle içeriden alınmış bir bilgiye dayanabileceğini belirtti. "Hükümet ve işçi kesiminden alınan görüşler ve ekonomik analizler doğrultusunda bu oran paylaşıldı," diyen Portakal, kendi tahmininin ise asgari ücretin yüzde 60-65 arasında artış göstermesi gerektiği yönünde olduğunu söyledi. Alım gücündeki kaybın ise 5 bin lira civarında olduğunu vurguladı.

p-3.jpg

MİLLET AYAĞA KALKAR

Eğer zam oranı yüzde 25-30 olarak gerçekleşirse, Portakal bu durumun toplumsal huzursuzluğa yol açabileceğini belirtti. "Hükümetin bu konuda nasıl bir tutum sergileyeceği önemli. Eğer bu oran kabul edilirse, halkın tepkisi büyük olur" şeklinde konuştu. Hükümetin tarafsızlık söylemlerinin ötesinde, asgari ücrette ciddi bir artış yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Portakal, "Üretimden gelen gücümüzü kullanmazsak, halkın sokağa dökülmesi an meselesi" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN