Almanya İsrail'e silah satmakta kararlı

Almanya İsrail'e silah satmakta kararlı

İsrail'e yönelik izlenecek politikalara dair açıklama yapan Almanya Başbakanı Scholz, silah tedarik etmeye devam edeceklerini belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze'de 7 Ekim 2023'te başlayan olayların birinci yılı dolayısıyla Federal Meclis'te düzenlenen oturuma katıldı. Burada konuşan Scholz, İsrail'e silah sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

"TUTUMUMUZ NET, DEVAM EDECEĞİZ"

Alman hükümetinin İsrail’e "silah sağlamama kararı almadığını" belirten Scholz, “Biz silahlar sağladık ve sağlayamaya devam edeceğiz. Alman hükümetinin tutumu budur.” dedi.

Scholz, ülkede silah ihracatlarına izin verilmesi kararları alan Federal Güvenlik Konseyinin gizlilik yönetmeliklerini burada ihlal etmeyeceğini vurgulayarak “Ancak hükümet olarak yakında başka teslimatlar yapılmasını da sağlayacak kararı aldık. O zaman bunun yanlış bir suçlama olduğunu göreceksiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

1kapakresim.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN