Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın söz vermişti: Yakın Kart Projesi 'Arkadaş yakınımdır' sloganıyla hizmete hazır

Ahmet Akın'ın seçim vaatlerinden biri olan 'Yakın Kart' Projesi, 10 Ekim Balıkesirliler Günü'nde 'Arkadaş yakınımdır' sloganıyla hizmete girdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’de ikamet eden vatandaşlara, nitelikli sosyal yardım yapılması için seçim öncesinde sözünü verdiği “Yakın Kart” projesini 10 Ekim Balıkesirliler Günü’nde görkemli bir tanıtımla hayata geçirdi. “Yakın Kart” ile Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en zor zamanlarında her an en yakınında olacak.

yakinkart.jpg

Toplantıya Ahmet Akın’ın yanı sıra Edremit, Bandırma ve Balya gibi 20 ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, odalar ve dernekler katıldı.

Toplantıda “Dünya Balıkesirliler Günü” vesilesiyle etkinlikler de gerçekleştirildi.

Eskiden kartların arkasına “Hamili Kart yakinimdir” ifadesinin yazıldığını, ancak bugün Balıkesir’de herkesin herkese yakın olduğunu belirten Akın, “Balıkesir’de herkes yakınımızdır” dedi.

HEDEF YAŞANILABİLİR KENTLER

Ahmet Akın, ‘Yakın Kart’ lansman toplantısında yaptığı konuşmada, bugün artık kent denilince sadece alt yapı hizmetlerinin değil, aynı zamanda ‘yaşanabilir kentler’in akla geldiğini belirterek “Ulaşımdan, çevreye, güvenlikten, kreş ve yaşlı bakım merkezlerine, ekonomik olanaklara kadar geniş bir
anlam taşıyor bu” dedi ve bunun için Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı’nı kurduklarını söyledi.
Akın’ın konuşmasında dikkat çeken mesajlar şöyle:

  • “Kent yoksulluğu ile mücadele ve sosyal devlet anlayışına uygun olarak refahın eşit paylaşılması zorunluluk halini aldı. Halkçı belediyecilik gıda, ulaşım ve barınmaya kolay ulaşmayı gerektirir.”
  • “Balıkesir’de hiçbir çocuk kahvaltısını etmeden okula gitmeyecek, yatağa aç girmeyecek.”
  • “Balıkesir ‘muhtemelen’ dünyanın en güzel şehri. Biz ‘kibarlık’ olsun diye ‘muhtemelen’ diyoruz. Yoksa Balıkesir dünyanın en güzel kenti. Balıkesir benim değerli ailem.”

YAKIN KART NEDİR, NASIL KULLANILACAK?

Bir sosyal destek kartı değil, tüm Balıkesirlilerin kent hizmetlerinden faydalanmasını kolaylaştıracak “10 numara” bir kart olarak tanımlanan Yakın Kart; Balıkesir’de ikamet eden vatandaşlara, sosyal yardım yapılması için tasarlanmış olan bir şehir kartı. Beş başlık altında toplanan yardım paketlerinde; gıda, yakacak, medikal malzeme, giyim ve kırtasiye malzemesi yardımları bulunuyor.

Yakın Kart’a belediye tarafından yapılacak yükleme ile anlaşmalı noktalardan gıda alışverişleri, ısınma yardımları, tekerlekli sandalye, akülü sandalye ve hasta bezi; okul üniforması, bayramlık ve kışlık kıyafet; kırtasiye malzemesi alınabilecek.

Başvurular ya çözüm merkezi olan 444 40 10’dan ya da www.yakinkart.balikesir.bel.tr adresinden yapılacak başvurular sonrası yetkili birimlerin geri dönüş gerçekleştirileceği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN