Apartmanda oturanlar artık bu ödemeyi yapmayacak: Yargıtay’dan sevindiren gelişme

Apartmanda oturanlar artık bu ödemeyi yapmayacak: Yargıtay’dan sevindiren gelişme

Apartman sakinlerini sevindiren bir gelişme Yargıtay’dan geldi. Artık kat malikleri belirli masrafları ödemek zorunda kalmayacaklar.

Çatı yenilemek için Menemen’de bir firmayla anlaşmaya gidilmişti. Ancak bazı kat malikleri, bu yenileme masraflarını ödemeyi reddedince, durum icra takibine kadar gitti. Kat malikleri, konuyu mahkemeye taşıdı.

MAHKEME VE YARGITAY’IN DEĞERLENDİRMESİ

İlk derece mahkemesi, kat maliklerinin itirazlarını reddetti. Yargıtay 20. Hukuk Dairesi de bu kararı onaylayarak icra takibinin geçerliliğine hükmetti. Kararda, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 2071c maddesi referans gösterilerek, çatı yenileme masrafının tüm kat maliklerinin onayı ile ödenmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, projelerde yapılacak değişikliklerin oy birliği ile kabul edilmesi gerektiği belirtildi. Çatı yenileme işleminin bir proje değişikliği niteliğinde olduğu ve bu nedenle tüm kat maliklerinin onayının alınmasının zorunlu olduğu ifade edildi.

Belediye onayı alınmamış proje değişikliklerinin maliyetlerinden, bu değişikliklere onay vermeyen kat maliklerinin sorumlu tutulamayacağı da açıklandı.

ÖDEME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Sonuç olarak, Yargıtay, mahkemenin kararında herhangi bir hukuka aykırılık bulmadı ve davanın reddini onayladı. Böylece, kat maliklerinin onayı olmadan gerçekleştirilen çatı yenileme masraflarının ödenmesi zorunluluğunun kalktığı kesinleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN