Patates kabuğu suyunu meğer bu yüzden saçlarına sürüyorlarmış! Bu yöntem yüzyıllardır kullanılıyormuş

Patates kabuğu suyunu meğer bu yüzden saçlarına sürüyorlarmış! Bu yöntem yüzyıllardır kullanılıyormuş

Patates kabuğu suyunun saça sürülmesinin sırrı ortaya çıktı. Eski çağlarda da kullanılan patates kabuğunun suyu meğer saça çok faydalıymış. Peki, patates kabuğu saça neden sürülür? İşte, patates suyunun saça faydaları...

Patates kabuğu, içerdiği mineraller sayesinde saçların renk almasına yardımcı oluyor. Patates, bu özelliği sayesinde yüzyıllar boyunca çeşitli kumaş türlerini boyamak için kullanıldı.

Medyatava'da yer alan habere göre, saçları doğal şekilde renklendirmek için de pek çok kişinin uyguladığı yöntemlerden biri de patates kabuğu yöntemi.

PATATES KABUĞU SUYU SAÇA NASIL UYGULANIR?

Saçları patates kabuğu ile kısa sürede boyayabilmek için için ilk önce patates kabuklarını kısık ateşte yarım saat kadar kaynatın. Kaynama işleminden sonra kenara alın ve soğuması için kenara bırakın. Ardından suyunu süzün.

İçine birkaç damla limon suyu ve esansiyel yağ damlaları ilave edin. Saçlarınızı yıkayın ve kısmen kurutun. Akabinde hazırladığınız bu karışımı saçınıza püskürtün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN