Volkswagen amiral gemisi Türkiye'de, artık Türkiye'de üretilecek! BYD'nin ardından bir müjde daha

Volkswagen amiral gemisi Türkiye'de, artık Türkiye'de üretilecek! BYD'nin ardından bir müjde daha

Çinli otomobil üreticisi BYD'nin Manisa'da fabrika kurma anlaşmasının ardından bir güzel haber daha geldi. Bu kez haber Alman devi Volkswagen'den! Volkswagen'in ikonik modeli Türkiye'de üretilecek! Türkiye'den dünyaya...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin Manisa'da dev bir fabrikaya kurmaya başlamasının ardından Türkiye otomotiv sektöründe atılımlarını sürdürüyor. Alman otomotiv devi Volkswagen'in ikonik modeli Transporter, tamamen elektrikli versiyonuyla birlikte Türkiye'de üretilmeye başlanıyor. Ford Otosan tesislerinde üretilecek olan yeni Transporter, hem ticari araç segmentinde hem de elektrikli araç pazarında yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor.

TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA ELEKTRİKLİ TRANSPORTER

resim-2024-08-01-140557544.png

Türkiye'de üretilecek Transporter, 100, 160 ve 210 kW (286 HP) güç seçeneklerine sahip arkadan itişli elektrik motoruyla geliyor. Dört çeker elektrikli bir versiyonun da yolda olduğu müjdesi verildi. Bu sayede hem şehir içi kullanımda hem de uzun yolculuklarda konforlu ve verimli bir sürüş deneyimi sunuluyor.

İLK ADIM DİZEL VE HİBRİT

Yeni Transporter'ın ilk olarak dizel ve prizli hibrit versiyonları piyasaya sürülecek. Daha sonra ise tamamen elektrikli versiyonu ile yollara çıkacak. Almanya'da 43 bin euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan modelin, elektrikli versiyonunda 50 bin avroyu aşması bekleniyor.

64 KWH BATARYA VE 337 KM MENZİL

Elektrikli Transporter, Ford E-Transit'te olduğu gibi 64 kWh (kullanılabilir kapasiteli) batarya ile donatılacak. Bu batarya sayesinde yaklaşık 337 kilometre menzil sunması hedefleniyor. 2025 yılında ise daha küçük bataryalı ve daha düşük fiyatlı, şehir içi taşımacılığa odaklı bir versiyonun da satışa sunulacağı belirtildi.

GENİŞ VE FONKSİYONEL İÇ MEKAN

resim-2024-08-01-140550793.png

Yeni Transporter, 12 inç gösterge paneli, 13 inç ekranlı bilgi-eğlence sistemi, 5.050 mm uzunluk, 3.100 mm dingil açıklığı (uzun şasi versiyonunda 3,5 metre), 5,8 metreküp yükleme alanı hacmi ve 1.33 ton taşıma kapasitesi gibi etkileyici özelliklere sahip. Bu sayede hem iş hem de özel kullanım için ideal bir seçenek sunuyor.

TÜRKİYE'YE ÖNEMLİ YATIRIM

Volkswagen'in Transporter modelini Türkiye'de üretme kararı, ülkemizin otomotiv sektöründeki önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu yatırım, hem istihdama hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Uzmanlar, Volkswagen'in ticari araç segmentinde amiral gemisi olan Transporter'ın Türkiye'de üretilmesinin son derece önemli olduğunu vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN