SUV dediğin böyle olur! Dev jipi helikopterden aşağıya attılar: Dünyanın en ilginç çarpışma testi

Otomobil dünyasının en ilginç sağlamlık testi yapıldı. Dev jipi helikopter yardımıyla gökyüzüne çıkartarak, aşağı attılar. Çarpışma testini izleyenlerin hayran kaldığı otomobil sosyal medyada viral oldu. İşte en ilginç çarpışma testi...

BURAK ÖZTOPRAK

Son dönemlerde viral olan çarpışma testlerine yeni bir boyut kazandıran testler yapıldı. Dünyanın en ilginç çarpışma testinde, SUV model otomobili helikopter yardımıyla gökyüzünden aşağıya attılar. Testin sonucu izleyenleri şok etti. İşte o anlar...

DİĞER ÇARPIŞMA TESTLERİNİ UNUTUN

Otomobil pazarında çarpışma testlerinin önemi giderek yükseliyor. Son dönemlerde Chery modellerinde yapılan çarpışma testlerini unutturacak bir test daha yapıldı. Çinli firmanın düzenlediği testte, helikopter yardımıyla başka bir seviyeye çıkartıldı. Küresel piyasa için hazırlanan Çinli otomobil üreticisi Changan Auto çarpışma testleri viral oldu.

2-001.jpg

32 METRE YÜKSEKLİKTEN BIRAKILDI

Changan Auto'nun piyasaya sürdüğü 5 metre boyutundaki prizli hibrit Deepal G318 modeli, çarpışma testini izleyenleri şaşırttı. Helikopter aracılığıyla 32 metre kadar yüksekliğe çıkartılan otomobil yere bırakıldı.

Çarpışma sırasında 90 km/saat hıza ulaşan otomobil testi başarıyla geçti denebilir. Uluslararası testlere göre 3,24 kat daha zor olan bu çarpışmada şasinin büyük bir kısmı sağlam olarak kurtuldu. Görüntülerin son kısmında bataryada herhangi bir darbe yaşanmadığı gözlerden kaçmadı.

3-001.jpg

TEK PARÇA ŞASİ UYGULAMASI

Tesla ve Xpeng'in ardından tek parça şasi tasarımına geçiş yapan ilk isim Changan Auto oldu. Hem ön hemde arkada tek parça şasiyle, ilk olarak Deepal E07 elektrikli modelinde kullanıma başlamıştı. G318 modelinde ise geleneksel yöntemler kullanılsa da oldukça sağlam oılarak üretildiği net bir şekilde görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN