Süper Bono doların belası olacak! Tuna Kaya'dan ev bark yıktıracak dolar seviyesi geldi...

Süper Bono doların belası olacak!  Tuna Kaya'dan ev bark yıktıracak dolar seviyesi geldi...

Altın ve dolar alanların gözü Haziran ayı piyasalarına döndü. Dolar ve altın sert ataklar yaparken, yükselişleri kalıcı olup olmadığı ise merak konusu oldu. Gram altın satılmalı mı? Dolar ne zaman alınmalı? Piyasa Uzmanı Tuna Kaya sosyal medya hesabından bunları tek tek açıkladı.

Gram altın 1000 lira seviyesine hızlı koşarken, dolar ise 16,80 direnç seviyesini kırmak üzere. Dolar ve altındaki gidişatın sonunu merak eden yatırımcı ise uygun al-sat tarihini araştırmaya başladı. Yaptığı tahminlerle dikkatleri üzerine çeken Tuna Kaya, yeni dönem için piyasa değerlendirmeleri yaptı. Dolara müdahale gelebileceğini ifade eden Kaya, dolar için yeni seviye verdi.

dolar-euro.jpg

DOLAR İÇİN 2 HAMLE YOLDA

Dolarda kritik eşiğe gelindiğini ifade eden Tuna Kaya, ilk direnç bölgesinin 16,50 olduğunu ifade etti. Bu süreçte Merkez Bankası'nın yeni projeleri devreye sokacağını belirten Kaya, kısa süreli düşüşlerin yaşanabileceğini söyledi. Doların 17,17 direnç seviyesini kırmasından sonra kontrol altına alamayacaklarını belirten Kaya, kur üzerinde kontrol gücünün azaldığının altını çizdi. Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın doları düşürmek için yapacağı girişimlere değinen Kaya şunları kaydetti:

"Enflasyon endeksli tahvil ya da Süper Bono benzeri bir yapı ortaya çıkartılabilir. Bu duruma bankalar karşı ve yüksek bir faiz varsa bankaları olumsuz etkileyecektir. Bu yapılırsa seçim erken olabilir. Erken seçim olursa bu piyasaya sürülmez ama enflasyonun altında bir tahvil ortaya atılabilir. Yüksek faiz bir bono ortaya atılmazsa ciddi gevşeme görmemiz çok çok zor. 17,17 seviyesi kritik bir nokta. Bu seviyenin aşılmasıyla kurda şok yükselişler görülecek. Bu durdurulamazsa 20 TL seviyesini görebiliriz."

dolaraltin-002.jpg

GRAM ALTIN DİRENÇ SEVİYESİNİ KIRARSA SERT ÇIKACAK

Dolar/TL kuruna paralel olarak fiyatlanan gram altında yükselişler devam ederken, Kaya yukarı yönlü sert çıkışların yaşanabileceğini ifade etti. Gram altındaki 988 direnç bölgesinin aşılması durumunda gram altının 1022 seviyelerinde tırmanacağını belirtti. Ons altında ise sarkmaların yaşandığını söyleyen Kaya, bunun dolar endeksinden kaynaklı olduğunu ifade etti. Burada kritik sürecin ise FED'in Temmuz ayında alacağı faiz kararı olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN