Otomobil alacaklara soğuk duş! Yüzde 40 ek vergi geldi: Tüm araçları kapsayacak

Otomobil alacaklara soğuk duş! Yüzde 40 ek vergi geldi: Tüm araçları kapsayacak

Otomobil almayı düşünenlere kötü haber verildi. Çin’den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi geldi. Ancak önceki vergiler yalnızca elektrikli araçları kapsarken bu vergi tüm araçları kapsayacak. İşte detaylar…

Çin’den ithal edilen araçlara %40 ek vergi getirilmesine ilişkin İlave Gümrük Vergisi Resmi Gazete’de yayımlandı. Önceden yalnızca elektrikli araçlar için uygulanan %40 ilave gümrük vergisi, bu sefer tüm yakıt türlerindeki araçları kapsayacak.

8639 sayılı Cumhurbaşkanı kararı gereğince, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli bazı otomobiller için ithalatta ek gümrük vergisi uygulanacak. Ek gümrük vergisi; %40 ek vergiyle 7.000 dolar/adet seçeneklerinden yüksek olan seçilerek uygulanacak.

YENİ VERGİ 7 TEMMUZ İTİBARİYLE UYGULANACAK

Yeni vergi 7 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. Ek gümrük vergisi uygulaması; Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) listesinde 87. Fasılda listelenen motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunları aksam, parça ve aksesuarların hepsini kapsayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN