Orta Doğu’daki gerginlik altını vurdu! Uzmanlardan altın tahmini: Her an rekora hazırlıklı olun

Orta Doğu’daki gerginlik altını vurdu! Uzmanlardan altın tahmini: Her an rekora hazırlıklı olun

Orta Doğu'daki gerilim, altın piyasasını vurdu! Uzmanlardan peş peşe altın tahminleri geldi! Her an rekora hazırlıklı olun...

Bank of America Merrill Lynch Metal Başanalisti Michael Widmer ve Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, Federal Reserve'in (Fed) gevşeme politikası ve Orta Doğu’daki gerginliklerin altın fiyatlarına etkilerini değerlendirdi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dev Bankadan Çarpıcı Altın Tahmini

BloombergHT'de yer alan habere göre geçtiğimiz Çarşamba günü altın fiyatları, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'daki konutunda uğradığı saldırıda öldürülmesi ve Fed’in Eylül ayında faiz indirimine gidebileceği yönündeki sinyallerin etkisiyle yüzde 1,53 yükseldi. Sabah saatlerinde yatay seyreden altın, New York Times’ın İran Dini Lideri Ali Hamaney’in İsrail’e karşı misilleme emri verdiğini bildiren haberinin ardından yeniden yükselişe geçti. Hamaney’in bu emri, Haniye’nin ölümünün duyurulmasının hemen ardından, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin acil toplantısında verdiği belirtiliyor.

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, Fed’in faiz oranlarını sabit bırakmasının ardından Orta Doğu'daki gerginliklerin fiyatlandığını ve piyasanın olabildiğince yükseldiğini belirtti. Hansen, jeopolitik risklerin altın fiyatlarını artırdığını ifade etti.

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 494 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1777 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bank of America Merrill Lynch Metal Başanalisti Michael Widmer, İsrail ile İran arasındaki potansiyel bir sıcak çatışmanın altın fiyatlarında artışa neden olabileceğini öngörüyor. Ayrıca, Widmer, Fed’in faiz indirimine doğru yavaş yavaş ilerlediğini ve Eylül ayında faiz indiriminin gündemde olabileceğini kaydetti. Widmer, "Altın fiyatları için dünkü toplantının çok fazla bir etkisi olması olası değil" sözlerine ekledi.

Bu yıl altın, en iyi performans gösteren emtialardan biri oldu ve Temmuz ayında önemli rekorlara imza attı. Artış, merkez bankalarının düzenli altın alımları ve Asyalı yatırımcıların fiziksel altına olan güçlü talebi tarafından desteklendi.

Bloomberg verilerine göre, altın destekli Borsa yatırım fonlarına (ETF) gelen girişler Mart 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu durum, parasal gevşemeye geçişin Batılı yatırımcıların altın talebini yeniden canlandırabileceğini gösteriyor.

Çin Halk Bankası'nın (PBOC) altın alımlarında yavaşlama sinyali verdiğini belirten Widmer, diğer merkez bankalarının hala altın alımlarına devam ettiğini ve bu durumun güvenli liman alımlarını destekleyeceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN