Ölümden sonra da borç: Kaçak geçiş cezası mirasçıya kalacak

Ölümden sonra da borç: Kaçak geçiş cezası mirasçıya kalacak

Yeni düzenlemeye göre, otoyollardan kaçak geçiş yapan araç sahiplerinin ödenmeyen cezaları, araç sahibinin ölümü durumunda mirasçılardan tahsil edilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme, Karayolları Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik getirdi. Buna göre, otoyollardan kaçak geçiş yapan araç sahiplerinin ödemediği cezalar, ölüm durumunda bile mirasçılarından tahsil edilecek.

Yeni yönetmelik, kaçak geçiş yapan sürücüler için sıkı yaptırımlar öngörüyor. Gişelerden kaçak geçen sürücüler, 15 gün içinde ceza ödemelerini yapmazlarsa, ceza tutarının bir katı kadar idari ceza ile karşılaşacaklar. Bu ceza için ayrıca bir tebligat yapılmayacak.

Örneğin, 50 liralık bir kaçak geçiş cezası ödenmezse, sürücüler 100 lira ödemek zorunda kalacak.

Düzenlemede dikkat çeken bir diğer husus, ödenmeyen cezaların araç sahibinin ölümünden sonra mirasçılardan tahsil edilmesi. Yönetmelikte yer alan bir maddeye göre, kaçak geçiş cezası ödenmediğinde, bu ceza mirasçılardan tahsil edilecek ve araç sahibinin ölüm raporu ilgili evraklara eklenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN