Ferrari, Lamborghini’den ucuz süper lüks araç! 1287 beygir güç ve tank dönüşü… Rakipleri tir tir titredi

Ferrari,  Lamborghini’den ucuz süper lüks araç! 1287 beygir güç ve tank dönüşü… Rakipleri tir tir titredi

Dünyaca ünlü markaların araçları sektörde fırtınalar eskittiriyor. Ferrari ve Lamborghini’yi tir tir titreten Çinli otomotiv devi yeni aracını tanıttı. 1287 beygir güce sahip olan bu araç 3 tekerlekle de mükemmel bir yol sürüşü sağlıyor. İşte BYD’nin yeni savaşçısı…

BYD lüks markası YangWang'ın yeni süper lüks otomobili U9 için resmi tanıtım yaptı. 4 elektrikli motora sahip olan bu araç 1287 beygir güç geliş ve gelişmiş süspansiyon sistemi ile Ortalığı ayağa kaldırıyor. Tank dönüşüne sahip olan bu araç bir tekeri olmasa bile geriye kalan 3 tekerli inanılmaz bir yol sürüşü sağlıyor. Ferrari gibi lüks markalara rakip olan U9, fiyatı ile da rakiplerini geride bıraktı. İşte BYD’nin yeni savaşçısı…

RESMİ TANITIMI YAPILDI

Çinli BYD'nin alt markası olan YangWang, U9 adlı süper otomobilinin resmi tanıtımını yaptı. Bir sürede ilginç özellikleriyle dikkat çeken araç E4 platformu kullanmaktadır. DiSus-X" adlı süspansiyon sistemiyle merak uyandıran araç bu özellik ile birlikte zıplayıp dans edebiliyor. Bunun yanı sıra 3 tekerlek üzerinde hareket edebilen araç 4 tekerleğinde yer alan elektrik motorları ile birlikte 1287 beygir güç ve 1680 Nm tork sağlıyor. 0'dan 100'e hızlanması ise yalnızca 2,37 saniyede tamamlanıyor.

yangwang-u9.jpg

SEKTÖRÜN YENİ GÖZDESİ OLACAK

Modeldeki azami hız 309 km/sa olurken aracın 633 kilogramlık bataryaya sahip olduğu da belirtildi. Yaklaşık 2,5 tonluk bir ağırlığa sahip olan araç 805 şarj mimarisine de sahiptir. %30'dan %80'lik şarj süresini 10 dakikada tamamlıyor. Araçta 2 çift şarj girişi bulunurken ikili şarj yapabilme özelliği de dikkat çekiyor.

yangwangu9.jpg

Araçta sade bir tasarım görülürken 10,25 inçlik sürüş ve yolcu ekranı ile birlikte ortada dikey olarak konumlandırılmış 12,3 inçlik 3 adet ekran yer almaktadır. Ön sipariş almaya başlayan modelde ilk teslimatın yıl ortasında gerçekleşmesi bekleniyor. Aracın fiyatı ise 236.000 dolar olarak belirtildi. Fiyatı ile birlikte Ferrari ve Lamborghini gibi modellerden daha uygun fiyatlı bir deneyim sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN