Ev sahiplerine kötü haber: Kendi evinizi kiraya veremeyeceksiniz! Konut kiralamada yeni dönem

Ev sahiplerine kötü haber: Kendi evinizi kiraya veremeyeceksiniz! Konut kiralamada yeni dönem

Gayrimenkul sektöründe konut kiralama işlemlerinde yeni dönem, Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla başladı. Buna göre ev sahipleri artık evlerini kiraya veremeyecek. İşte detaylar...

Tatillerde konut kiralamalarıyla ilgili yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı ve buna göre tatil bölgelerinde bulunan evlerin kiralanması ev sahipleri tarafından değil, yönetim şirketlerince yapılacak. Konut veya devre mülk sahipleri, bu süreç içerisinde kendilerine bir temsilci atayacak.

Yeni düzenleme, tatil bölgelerindeki konutların yönetim şirketleri tarafından kiralanmasını zorunlu kılacak şekilde düzenlenecek. Bu değişiklikle, ev sahiplerinin kayıt dışı kiralama yapmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

EV SAHİPLERİ KENDİ EVLERİNİ ARTIK KİRAYA VEREMEYECEK

Halktv'de yer alan habere göre, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle, kısa süreli kiralamalar için izin belgesi alma zorunluluğu getirilmişti. Bu kapsamda, tatil bölgelerindeki konut sahiplerinin evlerini artık kendileri kiraya veremeyecekleri belirtildi.

Gayrimenkul uzmanı Şule Alp Duman, bu düzenlemenin detaylarını değerlendirdi ve tatil bölgelerinde konut kiralamalarının artık sadece yönetim şirketleri tarafından yapılacağını vurguladı. Önceden tatil bölgelerinde mülk sahipleri, evlerini kendi imkânlarıyla veya danışmanları aracılığıyla kiralabiliyordu, ancak yeni karar bu uygulamayı sonlandırmış durumda.

KİRALAMA İŞİ YÖNETİM ŞİRKETLERİ TARAFINDAN YAPILACAK

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Kısa süreli kiralamalar için biz izin belgesi gerekiyordu. Konut sahiplerinin kayıt dışı kiralamasının önün geçilmesi için Resmi Gazete yayınlanan karara göre bu tür kiralama işleri artık yönetim şirketleri tarafından yapılacak.

Konut veya devre mülk sahipleri kendilerine temsilci seçecek. Seçtikleri bu temsilcilere ise kiralama yapabilmeleri için noterden onay verecek. Bu onay sonrasında yönetim şirketleri tarafından kiralama işlemleri gerçekleştirilecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN