Dünyaca ünlü dev banka iflas etti! Müşteriler parasını çekmek için ATM'lere akın etti

Dünyaca ünlü dev banka iflas etti! Müşteriler parasını çekmek için ATM'lere akın etti

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle Avrupa'da süren Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da patlak veren İsrail-Filistin gerilimi piyasaları tedirgin ederken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber ise milyonlarca kişiyi şoke etti. Dünyaca ünlü dev banka iflas etti! Müşteriler parasını çekmek için ATM'lere akın etti.

Pandemi ile birlikte başlayan ekonomik kriz etkisini giderek arttırmaya devam ediyor. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sıkıntısı piyasaları zorlarken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise milyonlarca kişiyi şoke etti. Dünyaca ünlü dev banka iflas etti! Müşteriler parasını çekmek için ATM'lere akın etti.

DÜNYACA ÜNLÜ DEV BANKA İFLAS ETTİ!

Küresel kriz etkisini iyice hissettirmeye devam ediyor. Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın iflas bayrağını çıktı. Bankanın iflas etmesinin ardından müşteriler paralarını çekebilmek için bankanın ATM'lerine adeta akın etti.

yeni-proje-2024-07-17t104853-389.jpg

Korona virüs salgınından sonra dünyanın bir çok ülkesini etkisi altına alan ekonomik kriz dev şirketleri bile iflas etmesine neden oluyor. İflastan yırtma durumu olan şirketler ise konkordato ilan ederek, borçlarını ödeyebilmek için hem hacizleri durduruyor hem de zaman kazanıyor.

MÜŞTERİLER PARASINI ÇEKMEK İÇİN ATM'LERE AKIN ETTİ

Yeniçağ'daki habere göre Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın iflas bayrağını çekti. First Republic Bank'ın tüm varlıklarının Fulton Bank'a satılacağı açıklandı. Fulton Bank ile First Republic Bank'ın bu konuda anlaşmaya vardıkları ve el sıkıştıkları belirtildi.

yeni-proje-2024-07-17t104918-000.jpg

İflas eden First Republic Bank'ta parası bulunan vatandaşlar, çekim yapmak için ATM'lere akın etti. ATM'lerdeki paralar kuyruklar erimeden tükendi. Bu durum vatandaşlar arasında panik yaşanmasına neden oldu. Dev bankanın iflasının maliyetinin 667 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN