Devlete borcu olanlar dikkat! Kamu alacakları kararı Resmi Gazete’de: Gecikme zammına zam

Devlete borcu olanlar dikkat! Kamu alacakları kararı Resmi Gazete’de: Gecikme zammına zam

Kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranları artırıldı. Amme alacaklarına uygulanan tecil faiz oranı, yıllık yüzde 36'dan yüzde 48'e yükseltildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle, kamu alacaklarına uygulanan gecikme zammı ve tecil faiz oranlarında önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararlarla yürürlüğe girdi ve özellikle vergi borcu olanlar için büyük önem taşıyor.

GECİKME ZAMMI ORANI YÜKSELDİ

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında yer alan gecikme zammı oranı yükseltildi. Daha önce aylık yüzde 3,5 olarak uygulanan gecikme zammı oranı, yeni düzenlemeyle birlikte yüzde 4,5’e çıkarıldı. Bu artış, her ay için ayrı ayrı uygulanacak ve kamuya olan borçların zamanında ödenmemesi durumunda borçluların karşı karşıya kalacağı yükümlülükleri artıracak.

AMME ALACAKLARINDA TECİL FAİZİ ARTIŞI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Tahsilat Genel Tebliği’ne göre, amme alacaklarında uygulanan tecil faizi oranı da artırıldı. Daha önce yıllık yüzde 36 olarak belirlenen tecil faizi, 21 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 48’e yükseltildi. Bu yeni oran, 21 Mayıs’tan itibaren yapılacak tecil başvuruları için geçerli olacak ve borçlarını ertelemek isteyen mükellefler için önemli bir maliyet artışı anlamına gelecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN