Bu çiçeği koparan parasını hazırlasın! Bedeli çok ağır olabilir: Cezası dudak uçuklattı

Bu çiçeği koparan parasını hazırlasın! Bedeli çok ağır olabilir: Cezası dudak uçuklattı

O ilimizde yetişen ve nadir bulunan çiçekler çitlerle korunmaya devam ediyor. Öte yandan zarar görmemesi için çiçekleri koparanlara para cezası uygulanıyor. Gördüğünüz yerde elinizi bile uzatmayın. İşte konuya ilişkin detaylar…

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, nadir bulunan kum zambakları Bursa'nın sahillerinde çiçek açtı. Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan bu özel bitkiler, şehrin plajlarında doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

yeni-proje-1-002.jpg

KUM ZAMBAKLARI ÇİTLERLE KORUNUYOR

Bursa'nın Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen koruma çalışmaları kapsamında, kum zambakları çitlerle çevrildi ve dikkat çekici uyarı levhaları yerleştirildi. Bu önlemler, ziyaretçilerin bitkilere zarar vermelerini engellemeyi amaçlıyor.

yeni-proje-3-001.jpg

CEZALAR YÜKSEK: 387 BİN 141 LİRA

Koruma altındaki kum zambaklarına zarar vermenin cezası oldukça yüksek: 387 bin 141 lira. Yetkililer, bu tür bitkilerin korunmasının ekosistem için kritik önem taşıdığını vurguladı.

yeni-proje-001.jpg

EĞERCE HALK PLAJI'NDA DA YETİŞİYOR

Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, kum zambaklarının sadece Bursa'nın belirli sahillerinde değil, aynı zamanda Eğerce Halk Plajı kumsalında da yetiştiğini açıkladı. Bu özel bitkiler, bölgenin doğal zenginliğini artırıyor ve ekolojik dengeyi korumaya katkı sağlıyor.

Kumun bir yerden bir yere taşınmasına bu bitkilerin engel olduğunu belirten Tanrıöver, "Hem uyarı levhaları asıyoruz hem de vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlıyoruz. Nadir görülen ve koruma altına alınan zambakların plajlarımızı kullanan vatandaşlarımız tarafından korunmasını rica ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN