488 bin liralık otomobil Türkiye'de mi üretilecek? Dünya devinden heyecanlandıran açıklama

488 bin liralık otomobil Türkiye'de mi üretilecek? Dünya devinden heyecanlandıran açıklama

Ülkemize yapılacak yatırımın ardından bir güzel haber daha! 488 bin liralık otomobil Türkiye'de mi üretilecek? Elektrikli otomobil devinden heyecanlandıran açıklama geldi...

Elektrikli otomobil pazarının dev ismi BYD, yeni 2025 model Dolphin'i tanıttı. 488 bin liralık başlangıç fiyatıyla dikkat çeken Dolphin, sunduğu yenilikler ve performans değerleriyle göz dolduruyor.

YENİ BYD DOPLHIN ÖZELLİKLERİ

Yeni BYD Dolphin'in özelliklerine baktığımızda:

Batarya Kapasitesi: 44,9 kWh ve 60,5 kWh LFP batarya seçenekleri

Menzil: 420 km ve 520 km CLTC menzil değerleri

Motor Gücü: 95 HP ve 204 HP seçenekleri, 180 Nm ve 310 Nm tork

Şarj Süresi: %30'dan %80'e sadece 30 dakikada ulaşabiliyor

Boyutlar: 4.125 mm uzunluk ve 2,7 metre dingil açıklığı

Diğer Özellikler: Isı pompalı termal yönetim sistemi, ön/arka bağımsız süspansiyon, DiPilot akıllı sürüş sistemi, 4G/5G internet bağlantısı

2025 YILINDA YENİ GÜNCELLEMEYLE GELİYOR

BYD, ilk olarak Ağustos 2021'de piyasaya sürdüğü elektrikli hatchback Dolphin modeliyle 700.000 üretim barajını aştı. Çin ve yurtdışında büyük satış başarıları yakalayan bu kompakt araç, 2025 model yılında önemli bir güncellemeyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Giriş seviyesindeki 44,9 kWh batarya ile 420 km, üst segmentteki 60,5 kWh batarya ile ise 520 km menzil sunan Dolphin, menzil konusunda ciddi bir artış sağladı.

FİYATTA ARTIŞ YAPILMADI

Üst modelde 120 kW motor yerine 150 kW motor kullanılarak güç 204 HP'ye, tork ise 310 Nm'ye yükseltilmiş durumda. Fiyat olarak ise 17.850 dolar olan üst modelin fiyatında herhangi bir artış yapılmamış.

BYD'nin 1 milyar dolarlık yatırım ile Manisa'da kuracağı fabrikada bu yeni modelin üretilmesi bekleniyor. Bu gelişme, Türkiye'deki otomobil pazarında büyük bir hareketlilik yaratacak gibi görünüyor. Yerli üretim sayesinde Dolphin'in vergisel teşviklerle oldukça uygun fiyatlarla satılması bekleniyor. Bu da elektrikli araç pazarında rekabeti artırarak tüketicilere daha geniş seçenekler sunacak.

BYD'nin yeni modeli Dolphin, hem performans hem de fiyat açısından elektrikli otomobil meraklılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Türkiye'de üretilmesi planlanan bu modelin, yerli üretim avantajıyla pazarda nasıl bir etki yaratacağını hep birlikte göreceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN