'Pala Dayı' bıyığını kesmesi için 4 bin avroluk teklifi reddetti: 10 bin versen kesmem

'Pala Dayı' bıyığını kesmesi için 4 bin avroluk teklifi reddetti: 10 bin versen kesmem

Bayburt'ta yaşayan "Pala Dayı" lakaplı Bayram Aslanhan, 84 santimetrelik bıyıklarıyla dikkat çekiyor. Bıyıklarını kesmesi için kendisine sunulan 4 bin avroluk teklifi "Bıyıklarımı kesmem demek, itibarımı kaybetmem demek. 10 bin avro da versen kesmem!" sözleriyle reddeden Aslanhan, bıyıklarının öldüğünde kesilmesi için berberine vasiyet verdi.

Bayburt’un Armutlu köyünde yaşayan 63 yaşında "Pala Dayı" lakaplı Bayram Aslanhan, bıyıklarına verdiği özenle tanınıyor. Her gün 33 kilometre yol kat ederek Bayburt’a gelen Aslanhan, 84 santimetrelik bıyıklarının bakımını yıllardır berberi Şeref Şık’a yaptırıyor.

10176401.jpg

BIYIKLARINI KESMESİ İÇİN 4 BİN AVROLUK TEKLİFİ REDDETTİ

Geçtiğimiz günlerde Fransa’dan gelen bir gurbetçi, Aslanhan’ın bıyıklarını kesmesi için 4 bin avro teklif etti. Ancak Aslanhan teklifi geri çevirerek, "Bıyıklarımı kesmem demek, itibarımı kaybetmem demek. 10 bin avro da versen kesmem!" dedi.

Aslanhan'ın bıyıklarına şekil veren berber Şık, gurbetçinin teklifini reddetmesine ilişkin, "Teklifi geri çevirmesi, hayattaki en büyük sevincinin bıyıklarının olduğunu göstermesi bize farklı bir hava kattı." diye konuştu.

10176402.jpg

'BIYIKLARIMI KESTİĞİMDE KARİYERİMİ KAYBETMİŞ OLURUM'

Bıyıklarını sadece ölünce berberinin keseceğini ifade eden Aslanhan, "Fransa’dan gelen bir gurbetçi vatandaş ben burada tıraş olurken yanıma yaklaştı, ’Kes şunları, 4 bin avro vereyim bıyıklarını kes’ dedi. Ben de dedim ki, 10 bin avro da versen kesmem. Ben bıyıklarımı kestiğim zaman kariyerimi kaybetmiş olurum. Bıyıklarımı kesersem, benim Bayburt’ta yerim olmaz, kimse beni tanımaz. Ancak ölünce keserim." ifadelerini kullandı.

PALA DAYI'DAN BERBERİNE VASİYET

Berber Şeref Şık, Pala Dayı'nın kendisine vasiyette bulunduğunu belirterek, "Pala amca öldüğünde bıyıklarını ben keseceğim, onun sözünü aldım. Vasiyet etti, vasiyetini aldık. Yaşadığı müddetçe bizler sevgimizi, saygımızı kendisine gösterip, bıyıklarını en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

10176403.jpg

BIYIKLARIN GÜNLÜK ORTALAMA MALİYETİ 400-450 LİRA

Bıyıkların bakımının günlük maliyetinin 400-450 lira olduğunu aktaran Şık, maliyetlerin bir hayli yükseldiğini ifade ederek, "Bıyıkların maliyeti çok yükseldi. Ortalama bir günde, bir şişe spreyi bitiriyoruz. Çünkü sürekli sudan kaynaklı bozulmalar oluyor. Bıyıkların günlük ortalama maliyeti 400-450 lirayı buluyor." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN