1998 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyordu… Bir inşaat şirketinden daha konkordato: Bölgenin en iyileri arasındaydı

1998 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyordu… Bir inşaat şirketinden daha konkordato: Bölgenin en iyileri arasındaydı

Bursa’da uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren bir inşaat şirketin konkordato haberi geldi. Mahkemenin şirketle ilgili kararı ortaya çıkarken, ekonomik krizin etkileri bir kere daha kendini göstermiş oldu…

Bursa’da Gündem’de yer alan habere göre; Bursa’da 1998 yılında faaliyete geçen Yaşaroğulları Dekorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, konkordato ilan etti. Şirket, mahkeme tarafından 3 aylık geçici mühlet kararı aldı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçlu bir şirketin mali sıkıntılarını çözmek ve alacaklılarıyla anlaşma sağlamak amacıyla başvurduğu hukuki bir süreçtir. Şirketin iflasını erteleyerek yeniden yapılandırılmasına olanak tanır. Konkordato, genellikle mali zorluk çeken şirketlerin yeniden düzenlenmesi için kullanılan bir yöntemdir.

yasarogullari-insaat-iflas-1.jpg

MAHKEMENİN KARARI

Yaşaroğulları Dekorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında açılan konkordato davası kapsamında, mahkeme 29 Ağustos 2024 tarihinde üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Şirket, bu süre zarfında mali yapılandırma sürecini tamamlamak ve alacaklılarıyla anlaşma sağlamak zorunda kalacak.

ŞİRKET HAKKINDA BİLGİLER

  • Şirket Adı: Yaşaroğulları Dekorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
  • Faaliyet Yılı: 1998
  • Konkordato Davası: İİK 285 ila 308/h

Şirket, geçici mühlet süresi boyunca finansal durumunu iyileştirmeye çalışacak ve borçlarıyla ilgili çözüm arayışına girecek. Konkordato sürecinin nasıl ilerleyeceği ve şirketin geleceği, alacaklılar ve mahkeme kararlarına bağlı olarak şekillenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN