125 yıldır savaşıyordu… Dev pastane zinciri iflasını duyurdu: Kimse çok sevilen ürünlere ulaşamayacak

125 yıldır savaşıyordu… Dev pastane zinciri iflasını duyurdu: Kimse çok sevilen ürünlere ulaşamayacak

125 yılını pastacılık sektörüne vermiş dev pastane zinciri ekonomiye yenik düştü. Herkesin bayıla bayıla tükettiği o ürünlere ulaşmak artık imkansız olacak. Dev pastane zinciri iflasını duyurdu. Eylül ayı sonu gibi tek tek kapatmaya başladı. İşte tüm detaylar…

125 yıldır Berlin'de faaliyet gösteren köklü firma Mälzer, Eylül ayı sonunda kapıları tek tek kapattı. Ekonomik baskıları daha fazla dayanamayan ünlü pastane zinciri Steglitz, Wilmersdorf ve Schöneberg'de bulunan 5 şubesi ile şehrin batısındaki pazar tezgahlarını kapsayan geniş bir hizmet alanı sahipti. Her geçen gün artan maliyetlere daha fazla karşı duramayan işletme iflasın pençesine takıldım. Yaz aylarında durumun içerisinden çıkmak umuduyla iflas başvurusunda bulunan ünlü fırın kurtarma girişimlerinden de sonuç alamadı.

MALİYETLERE YETİŞEMEDİ

Kapanma kararını duyuran dev firma artan ham madde ve enerji maliyetleri ile birlikte personel eksikliğini işaret etti. Steglitz'deki son şubenin de kapandığını duyuran firma kapısını bıraktıkları bir not ve web sitesindeki açıklamalarıyla yıllardır kendilerine destekleyen müşterilerine de teşekkürlerini iletti.

Artan Maliyetler, 125 yıllık Tarihi Pastane devini iflasa Sürükledi – FinansHub

Mälzer Fırını’nın kökleri, 1899 yılında Berlin'de açılan “İlk Rhineland Fırını”na kadar uzanıyor. 1915 yılından beri Steglitz'deki Ahornstraße'deki dükkan, bölgedeki simge mekanlardan biri haline gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN