Dev bankadan korkutan altın tahmini! Rakamı duyan kuyumculara koşacak. O tarihe kadar yastık altından sakın çıkarmayın

Dev bankadan korkutan altın tahmini! Rakamı duyan kuyumculara koşacak. O tarihe kadar yastık altından sakın çıkarmayın

Güncel altın fiyatları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Yeni hafta ile birlikte yükselişine devam eden gram altın 3.012 TL'ye kadar dayanmış durumda. Çeyrek altın fiyatı ise 4.957 liraya kadar tırmandı. Vatandaşlar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken dünya devi Bank of America'dan çarpıcı bir altın tahmini geldi. Dev bankadan korkutan altın tahmini! Rakamı duyan kuyumculara koşacak. O tarihe kadar yastık altından sakın çıkarmayın!

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Yeni yıla doğru altın fiyatları hızla yükselmeye başladı. Küresel piyasalarda ons altın fiyatı 2.735 dolara kadar tırmandı. Yatırımcılar ise 'Altın ne zaman alınır? Altın fiyatları yükselecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken dünya devi Bank of America'dan çarpıcı bir altın tahmini geldi. Altın fiyatlarında 300 dolarlık bir artış öngörülüyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak? Altın alınır mı satılır mı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? İşte dev bankanın yıl sonu altın tahmini ve güncel gram altın fiyatları...

DEV BANKADAN KORKUTAN ALTIN TAHMİNİ

Bank of America stratejistleri, geleneksel 'güvenli liman' varlıklarının karşı karşıya kaldığı artan riskler nedeniyle altının giderek daha cazip hale geldiğine dikkat çekti. Analistler, yatırımcıların, merkez bankaları da dahil olmak üzere yükselen devlet borçlanmalarından kaynaklanan enflasyon ve borç erozyonuna karşı bir koruma olarak değerlendirilen altına yönelmeleri gerektiğini belirttiler.

yeni-proje-2024-10-24t094446-170.jpg

Analistler "Altın, son kalan 'güvenli liman' varlığı olarak görünüyor ve bu da yatırımcılar, merkez bankaları dahil, daha fazla yatırım yapmaları için teşvik ediyor" değerlendirmesi yaptı. Ayrıca, ABD borcunun artmaya devam edeceği tahmin edilirken Hazine arzının risk altında olduğu ve daha yüksek faiz ödemelerinin GSYH'ye oranının artacağı belirtiliyor. BofA'a göre bu durum altını, önümüzdeki birkaç yıl içinde cazip bir varlık haline getirecek. Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine göre, yeni harcamaların 2030 yılına kadar küresel GSYH'nin yüzde 7-yüzde 8'ine ulaşabileceği kaydedildi. Analistler, piyasaların tüm borçları absorbe etmekte zorlanması ve volatilitenin artması durumunda altının tercih edilen varlık olabileceğini belirtiyor. Özellikle merkez bankalarının döviz rezervlerini daha fazla çeşitlendirebileceği ifade ediliyor.

RAKAMI DUYAN KUYUMCULARA KOŞACAK! O TARİHE KADAR YASTIK ALTINDAN SAKIN ÇIKARMAYIN

Stratejistler, altının ons başına 3 bin dolara ulaşacağı öngörülerini yineledi ve bu seviye yüzde 10,2'lik bir artış anlamına geliyor. Altına olan bu olumlu yaklaşım, dünya genelinde artan harcama ve borçlanma endişeleriyle örtüşüyor.

Merkez bankaları da toplam rezervler içinde altının payını artırdı. Bank of America analistleri, altının merkez bankası rezervlerinin yüzde 10'unu oluşturduğunu ve bunun on yıl önce yüzde 3 seviyelerinde olduğunu kaydetti. Ekonomist Barış Soydan, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

yeni-proje-2024-10-24t094457-342.jpg

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan ekonomist Barış Soydan, şu ifadelere yer verdi:

"Trump'ın kararsız eyaletlerde öne geçtiği düşüncesi piyasaları etkilemeye başladı. Ons altın yeni haftaya 2730 doların üzerine (Yeni bir tarihi zirve), Bitcoin 69.000 doların üzerine çıkarak başladı. Aynı nedenle dolar da Euro ve Sterlin karşısında 2 ayın zirvesinde."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN