Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Rakamı gören döviz bürosuna akın edecek: O tarihe kadar bekleyen başını duvarlara vuracak

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Rakamı gören döviz bürosuna akın edecek: O tarihe kadar bekleyen başını duvarlara vuracak

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye'de alınan ekonomik kararlar dolar\TL'de dalgalanmalara neden olurken gözler güncel rakamlara çevrilmiş durumda. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken ABD'li banka Morgan Stanley, güncel dolar tahminlerini paylaştı. Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Rakamı gören döviz bürosuna akın edecek. O tarihe kadar bekleyen başını duvarlara vuracak!

Türkiye'de artan enflasyon ve alınan faiz kararları ile birlikte dolar/TL hızla yükselmeye devam ediyor. 24 Ekim 2024 Perşembe günü itibariyle dolar kuru 34 TL'yi aşmış durumda. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar 'Dolar kuru yükselecek mi düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı? Dolar yıl sonu ne kadar olacak?' sorularını araştırırken beklenmedik bir tahmin geldi. ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan, dolar/TL için yıl sonu tahminini güncelledi. Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Rakamı gören döviz bürosuna akın edecek. O tarihe kadar bekleyen başını duvarlara vuracak. İşte dev bankanın yıl sonu dolar tahmini...

ABD'li banka Morgan Stanley, yayımladığı raporda Türkiye'ye ilişkin enflasyon ve faiz beklentilerini paylaştı. Morgan Stanley'in dolar tahmini dikkat çekti. Dolar kurunda 9 liralık bir artış öngörüldü.

DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye'ye ilişkin yeni tahminlerinin yer aldığı "Bekleme Oyunu" isimli raporunu yayımladı. Raporda, "Görüşümüze göre Türkiye'de TCMB'nin enflasyonu düşürmeye odaklanmaya devam etmesi TL’yi destekliyor" ifadelerine yer verildi.

yeni-proje-2024-10-24t092150-235.jpg

Banka dolar/TL'de 2024 sonu tahminleri olan 36 seviyesinden daha güçlü gelme riski gördüklerini belirtirken 2025 sonu tahminlerini 43 seviyesinde sabit tuttu. Raporda 12 aylık enflasyon beklentisi yüzde 27 olarak açıklanırken 24 aylık vadeli enflasyon beklentisi ise yıllık yüzde 18 olarak açıklandı.

RAKAMI GÖREN DÖVİZ BÜROSUNA AKIN EDECEK! O TARİHE KADAR BEKLEYEN YANDI

Faiz tahminine ilişkin görüşlerin de paylaşıldığı raporda, "TCMB'nin 2025'in ilk yarısında daha yavaş bir faiz indirim patikasına gireceği tahminimiz göz önüne alındığında, para biriminin tahvillerden daha cazip olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Uzun TL pozisyonları, yatırımcılara yıl başından bu yana dolara göre yaklaşık yüzde 25 getiri sağladı" denildi.

yeni-proje-2024-10-24t092216-371.jpg

"TCMB'nin piyasadan daha yavaş bir hızda gevşemesini bekliyoruz" ifadelerine yer verilen raporda şunlar kaydedildi:

"Türkiye'de sanayi sektöründe, yatırım eğilimlerinde ve hane halkı ile firmaların kredi riski göstergelerinde daha zayıf aktivite belirtileri var, ancak tüketim eğilimleri dirençli kalmaya devam ediyor. Daha zayıf aktivitenin yatırımcılar için ekonomiyi desteklemek için politika eylemi yapılıp yapılamayacağı konusunda soru işaretleri yaratabileceğine inanıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN