'Yenidoğan' çetesinin skandalları bitmiyor: Hastaları denetimden kaçırıp saklanmışlar

'Yenidoğan' çetesinin skandalları bitmiyor: Hastaları denetimden kaçırıp saklanmışlar

8 bin lira karşılığında 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi davasında yeni detaylar ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen denetim ekibi, hastaneye ulaştığında şüphelilerin denetim süreci bitene kadar fazla hastaları yoğun bakımdan çıkarıp sakladığı ve dijital kayıtlarla oynadığı belirlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) haksız kazanç elde etmek amacıyla 12 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen çete davasında yeni ve çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı eşzamanlı denetimlerde, şüphelilerin denetimden kaçmak için büyük çaba sarf ettiği anlaşıldı. Denetim sırasında şüpheliler, birbirleriyle iletişime geçerek hastanelerdeki eksiklikleri gidermeye çalıştı. Epikrizler değiştirildi, dosyalar düzenlendi ve hatta bazı bebekler denetimden kaçmak için ilaç odasına saklandı.

‘KOVANIMIZA ÇOMAK SOKTULAR’

CNNTürk'ün haberine göre, eşzamanlı denetimlerde, şüpheliler birbirleri ile iletişim kurarak hemen hastanelerdeki eksiklikleri tamamlamaya çalıştı. İlker Gönen, epikrizlerin sürekli farklı yazılması, dosyaların uyumsuz olması nedeniyle denetim sırasında yakalanmamak için Hüseyin Günerhan, Aslan Babayiğit ve Mesut Özkan’ı arayarak, epikriz evraklarının ve dosyaların uyumlu olması için görüşmeler yaptı. Medilife Hastanesi’nde hemşire olan Ceren Hatice Kırım, arkadaşı Harun Reşit Hava ile yaptığı görüşmede, “Bakanlıktan denetime geldiler, her türlü işi, yolsuzluğu açığa çıkarttılar, bizim kovanımıza çomak soktular. Ne yaptıklarının çok bilincindeler ve ne aradıklarını çok iyi biliyorlardı. Nokta atışı yaptılar. Sonum hayrolsun” dedi.

İLAÇ ODASINA SAKLANDI

TRG Hospitalist Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Cansu Akyıldırım yine aynı hastanede çocuk doktoru olarak çalışan Mehmet Gürül’ü arayarak, “Denetime gelmişler hemen dışçıları göndersenize” diyerek ‘dışçılar’ olarak bahsettiği yenidoğan yoğun bakımda bulunması için gerekli donanım ve belgelere sahip olmayan, kadroları başka hastanelerde olan çalışanları göndermesini istedi. Çağla Durmuş’u arayan Tuğba Kaya, ‘dışçı’ olarak çalıştığı Medilife Hastanesi’nde denetim sırasında Dr. Mehmet’in, kendisine ‘alanda çık’ demesi üzerine ilaç odasına kaçtığını, denetim bitene kadar orada saklandığını anlattı. SGK sorgulamasında kaydı çıkmayan Tuğba Kaya’nın, Medilife sağlık hizmetlerinde çalıştığı 31 Ocak 2023’te çıkışının olduğu, denetim tarihinde usulsüz olarak hasta baktığı tespit edildi.

SAYILARI DÜZELTTİLER

Medilife Hastanesi sekreteri Sümeyye Özdemir, örgüt yöneticisi İlker Gönen’i arayarak, alanda bulunan hasta sayısı ile sistemde kayıtlı hasta sayısının uyumsuz olduğunu, denetim geldiği sırada fazla hastaları alandan çıkartıp sakladıklarını, medikal muhasebeden ekran üzerinde oynama yaparak sayıyı düzelttiğini, yoğun bakımda tedavi görmesi gereken hasta bir bebeğin denetim sırasında hastanenin sorun yaşamaması için denetim süresince yeri belli olmayan bir alana götürüldüğünü söyledi.

TRG Hastanesi’nde doktor olan Mehmet Gürül, TRG Hospitalist ve Bağcılar Şafak Hastanesi’nde hemşire olan Mehmet Halis Başli ile yaptığı görüşmede, uzun süre entübe olarak gösterilen hastaların, bebeklerin kasıtlı olarak yoğun bakımda tutulduklarının, usulsüz entübe edildiklerinin ortaya çıkmaması için akciğer filmlerinin hepsinin dijital görüntülerinin silinmesini istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN