İstanbul'a 4 Ankara'ya 3 saat uzaklıkta! Dünyanın her yerinden turist akıyor: Artık geceleri de gezilecek

İstanbul'a 4 Ankara'ya 3 saat uzaklıkta! Dünyanın her yerinden turist akıyor: Artık geceleri de gezilecek

Turistler artık bu tarihi mekanı gece gündüz demeden gezebilecek. Dünyanın her yerinden turist karşılayan bu tarihi mekan İstanbul'a 4 saatlik bir uzaklıkta yer alırken, Ankara'ya 3 saatlik bir mesafede yer alıyor. İşte o tarihi mekan...

BURAK ÖZTOPRAK

Bu tarihi mekanı gezmek için acele etmenize gerek kalmadı. Yeni sistemle beraber artık geceleri de ziyaret edebileceksiniz. Dünya genelinde turist akınına uğrayan bu mekan gece ziyaretlerine uygun hale getirildi. İşte tüm detaylar...

GÜNÜN HER SAATİ ZİYARET EDİLEBİLİR

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti, aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte gece ziyaretlerine de kapılarını açtı. Dünyanın en eski borsasına ev sahipliği yapan bu tarihi mekan, gece müzeciliği uygulamaları kapsamında artık günün her saati ziyaret edilebilir hale geldi.

whatsapp-image-2024-10-24-at-020334-1.webp

AYDINLATILAN AİZANOİ, DÜNYA TURİZMİNE IŞIK TUTUYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) tarafından gerçekleştirilen aydınlatma projeleri, Aizanoi'nin tarihi yapılarının zarar görmeyecek şekilde dikkatlice ışıklandırılmasını sağladı. Bu çalışmalar, Efes, Aspendos ve Pamukkale'de başlatılan Gece Müzeciliği uygulamasının bir parçası olarak, antik kentin geceleri de turistler tarafından keşfedilmesine olanak tanıyor.

kqeilfzs1kstztzykaw4qg.webp

GECE ZİYARETLERİ İÇİN UYGUN HALE GELEN AİZANOİ

Kütahya Valiliği ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle 2018 yılında başlatılan projenin tamamlanması, Aizanoi'yi geceleri de keşfe açan önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, bu tür sosyal projelerle bölgedeki tarihi ve arkeolojik alanların korunup daha fazla ziyaretçi çekilmesini amaçladıklarını ifade etti. Celepci, “Bölgemize hizmet verirken, aynı zamanda kültürel mirasımıza da değer katmak istiyoruz. Aizanoi’nin aydınlatılmasıyla antik kent, gündüz olduğu kadar gece de ziyaretçilerini ağırlayabilecek,” dedi.

Aizanoi'nin geceleri de ziyaret edilebilmesi, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere olan yakınlığıyla, hafta sonu gezileri ve kültürel turlar için yeni olanaklar sunuyor. Gece aydınlatmasıyla birlikte antik kentin mistik atmosferi, ziyaretçilere unutulmaz deneyimler vaat ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN