Türkiye’de bolca bulunuyor 47 ülkeye gönderiliyor! Kışın herkes kilo kilo alıyor

Türkiye’de bolca bulunuyor 47 ülkeye gönderiliyor! Kışın herkes kilo kilo alıyor

Türkiye'de kış denildiğinde akla ilk gelen meyveler arasında yer alıyor Türkiye'den toplanıp 47 ülkeye gönderiliyor. Kışın habercisi olan bu meyve kilo aldırıyor hastalıklara karşı koruyucu kalkan oluşturuyor.

Sonbaharın habercisi olan ve grip ile soğuk algınlıklarına karşı doğal bir şifa deposu olarak bilinen satsuma mandalinanın hasat ve ihracat zamanı geldi. Türkiye, yıllık 1,9 milyon ton mandalina üretimiyle dünya genelinde bu alanda ilk üç ülke arasında yer alıyor.

GÜNDE 2-3 TANE TÜKETİN

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye'nin mandalinasının hem iç piyasaya hem de ihracata yetecek seviyede olduğunu belirtti. Uçak, “Tüm vatandaşlarımızı sonbahar ve kış mevsimlerinde sağlıklı ve dinç kalmaları için günlük 2-3 adet mandalina tüketmeye davet ediyoruz” dedi.

Mandalina Hasat dönemi başlıyor - YEREL - Oluşum Haber Gazetesi

İHRACATTA BAŞARI SAĞLIYOR

Hayrettin Uçak, Türkiye'nin dünya genelindeki mandalina üretiminden yüzde 5 pay aldığını vurguladı. 2023 yılında Türkiye’nin yaş meyve sebze ürünleri ihracatında mandalina, 576 milyon dolarlık tutarla en çok ihraç edilen ürün oldu. 2023 yılı itibarıyla 1 milyar 112 milyon dolarlık narenciye ihracatından mandalina ihracatı yüzde 52 pay aldı.

Adana'da mandalina hasadı başladı İhlas Haber Ajansı

Satsuma mandalina ihracatında Rusya Federasyonu 90 milyon dolarla lider konumda bulunurken, Rusya’yı 24 milyon dolarla Ukrayna ve 3,5 milyon dolarla Sırbistan izledi. Türkiye, 2023 yılında toplamda 47 ülkeye satsuma mandalina ihraç etti.

TÜRKİYE'NİN VİTAMİN DEPOSU

Satsuma mandalinanın besin değeri de oldukça yüksektir. A, B ve C vitaminleri ile fosfor içeren mandalinanın kabuğu, birçok sağlık faydası sunar. Mandalina kabuğu, kendisinden daha fazla antioksidan içerdiği için kanser tümörlerinin oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, C vitamini açısından zengin olması nedeniyle ciltteki sivilce sorunlarını azaltmada etkili bir rol oynar.

Zengin diyet lifi içeriği ile gastrointestinal sağlığı destekleyen mandalina, mide rahatsızlıklarını önleyerek vücutta gereksiz toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sağlıklı bir yaşam için, mandalina tüketimi öneriliyor.

Türkiye'nin mandalina üretimi ve ihracatı, sadece ekonomik bir değer taşımakla kalmayıp, sağlık açısından da önemli faydalar sunuyor. Sağlıklı bir kış geçirmek için günde sadece 2-3 mandalina tüketmek yeterli olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN