O belediyeden 300 kişilik dev kadro! İtfaiye olmak isteyenle sakın kaçırmasın: Başvurular o tarihte başlıyor

O belediyeden 300 kişilik dev kadro! İtfaiye olmak isteyenle sakın kaçırmasın: Başvurular o tarihte başlıyor

Belediyeler bünyesinde yapılan personel alımları dikkat çekerken o belediye 300 kişilik dev kadroyu duyurdu. İtfaiye eri alımları için detaylar paylaşılırken başvurular o tarihte başlıyor. Kimse kaçırmak istemeyecek. İşte itfaiye eri personel alımı detayları…

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ilk defa atanmak üzere 300 itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda başvuru tarihleri açıklandı ve adayların dikkatle incelemesi gereken şartlar belirlendi. İtfaiye eri olmak isteyenler için büyük bir fırsat kapıda

BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

ABB itfaiye eri alımı başvuruları 18 Kasım 2024 ile 22 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar, başvurularını Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:9 adresindeki İtfaiye Dairesi Başkanlığına şahsen yapmaları gerekecek. Bu önemli fırsatı kaçırmamak için belirtilen tarihlerde gerekli belgelerle başvurunuzu yapmayı unutmayın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 300 itfaiye eri alacak: İtfaiye eri alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İlan edilen boş itfaiye eri kadrolarına atanmak için başvuracak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 40. ve 48. maddelerine uygun olarak aşağıdaki genel şartları sağlaması gerekiyor:

Türk Vatandaşı Olmak: Adayların Türk vatandaşı olması şarttır.

Kamu Haklarından Mahrum Bulunmamak: Herhangi bir kamu hakkından mahrum olmamalıdır.

Suç Kaydı: Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen suçlardan mahkum olmamak. Bu suçlar arasında devlet güvenliğine karşı suçlar, rüşvet, hırsızlık gibi ciddi suçlar yer almaktadır.

Askerlik Durumu: Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla askerlik çağına gelmemiş veya muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekmektedir.

Sağlık Durumu: Adayların görevlerini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamalıdır.

Diğer Şartlar: İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

ABB 300-500 Arasında Kadın/Erkek İtfaiye Eri Alımı Müjdesi Başkan Yavaş'tan Geldi: Başvuru Detayları Belli Oldu!

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ayrıca, adayların aşağıdaki özel şartları da sağlaması gerekmektedir:

Eğitim Şartı: İlan edilen kadrolar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) gerekli puanı almak.

Boy ve Kilo: İtfaiye eri kadrolarına başvuru yapabilmek için, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda ise en az 1.60 metre boyunda olmak ve boy ile kilo arasında (+,-) 10 kg’dan fazla fark olmamak.

Yaş Şartı: Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

Fobi Durumu: Kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak.

Sürücü Belgesi: En az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Disiplin Durumu: Daha önce çalıştığı kamu kurumlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN