Hakimler ucuza aldıkları silahları fahiş fiyata satışa çıkardı: 12 bin dolara kadar çıkıyor

Hakimler ucuza aldıkları silahları fahiş fiyata satışa çıkardı: 12 bin dolara kadar çıkıyor

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesince başlatılan ithal silah kampanyasından piyasanın 4'te 1'i fiyatına alınan silahlar, bazı hakim ve savcılar tarafından internette satışa sunuldu. Normalde sadece bedelsiz hibe edilebilecek olan silahların fiyatları 12 bin dolara kadar çıkıyor.

2008 yılında yapılan düzenlemeyle hakim ve savcılara görev süreleri boyunca biri yerli, biri ithal olmak üzere iki silah alma hakkı tanındı. Bu düzenleme sayesinde, silahlar fon, vergi, resim, harç ve resmi kuruluşlara ait ardiye ücretlerinden muaf tutuldu. Böylece yargı mensupları, daha uygun fiyatlarla silah sahibi oldu. Ancak bazı hakim ve savcılar bunu ticari bir avantaja dönüştürdü.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN YENİ SİLAH KAMPANYASI

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, 27 Ağustos 2024’te yayımladığı yazıyla hakim ve savcılar için yeni bir ithal silah kampanyası başlattı. Kampanyanın, yargı mensuplarının güvenliklerini artırma amacıyla düzenlendiği belirtildi. Yayımlanan yazıda Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından ithal silahların tedarik edileceği belirtildi.

Yazıda silahların alımının euro veya dolar ile yapılması, ücretin Adalet Bakanlığı’nın banka hesabına yatırılması gerektiği belirtildi. Hakim ve savcılar için başlatılan kampanya 30 Eylül’de sona erdi.

SİLAHLAR İNTERNETTE SATIŞA ÇIKTI

T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre; hakim ve savcılar bu silahları normal şartlarda bedelsiz şekilde hibe ediyor. Ancak kampanya ile birçok yargı mensubu, uygun fiyata aldığı silahları internetten üzerinden satışa çıkardı. "Yargı mensubundan satılık" diye ilana konulan silahların fiyatı 12 bin dolara kadar çıkıyor.

3-001.jpg

Normalde yargı mensuplarına 4 bin 173 dolara satılan Wilson EDC XP L 2.0 model silah, internette 12 bin dolar satışa kondu.

.jpg

Bununla birlikte, Springfield Armory 1911 Emissory 45 ACP marka silah, yargı mensuplarına bin 791 dolara satılırken, ilanda 12 bin dolara satışa konuldu.

1-002.jpg

Ayrıca, 500 dolara satılan CZ P10 S marka silah da, internet üzerinde 4 bin 480 dolara ilana konuldu.

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN