Apple'dan App Store duyurusu! Kapatılıyor mu? Apple yeni uygulama mağazasını tanıttı

Apple'dan App Store duyurusu! Kapatılıyor mu? Apple yeni uygulama mağazasını tanıttı

Apple'dan App Store kararı! Kapatılacak mı? Apple, yeni uygulama mağazasını duyurdu...

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, iOS 18’in yayınlanmasından sadece bir ay sonra oyunseverleri heyecanlandıracak yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. 16 yıldır kullanıcılarına App Store üzerinden hizmet veren Apple, oyun dünyasına özel, tamamen yeni bir uygulama mağazası sunmayı planlıyor. İşte detaylar…

OYUNLARA ÖZEL YENİ APP STORE

Apple'da Akıl Almaz Hata: iOS Geliştiricileri Milyoner Olduğunu Düşündü! - Tamindir

2008'den bu yana dijital içerik sağlayan App Store, yakında sadece oyunlara odaklanan yeni bir platforma kavuşuyor. Apple, mevcut Game Center ve App Store'un oyun özelliklerini bir araya getiren bu platform ile oyunseverlere yepyeni bir deneyim sunacak.

Apple’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, yeni mağaza Game Center profilleriyle tam entegrasyon sağlayacak. Bu sayede kullanıcılar, oyun kütüphanelerini yönetebilecek, arkadaşlarının oyun aktivitelerini takip edebilecek ve özel etkinliklere katılabilecekler. Apple’ın yeni platformu, Steam benzeri bir yapıyı iOS ekosistemine getiriyor.

Apple Eyeing Game Subscription Service for iOS: Report | Dice.com Career Advice

Bu yeni oyun platformunun en dikkat çekici özelliklerinden biri de FaceTime ve iMessage entegrasyonu. Bu sayede oyuncular, iletişimlerini daha güçlü bir şekilde sürdürebilecek. Ayrıca Apple, App Clips teknolojisiyle mini oyunlar sunmayı planlıyor. Örneğin, ‘Şimdi Oyna’ sekmesiyle bazı oyunları indirmeden deneyimlemek mümkün olacak.

Aylık 6.99 dolar (Türkiye’de 70 TL) ücretle çok sayıda oyuna erişim sağlayan Apple Arcade, bu yeni platformla tamamen entegre çalışacak. iOS, iPadOS, macOS ve tvOS ekosistemleri arasında kesintisiz bir oyun deneyimi sunan Arcade’in içerikleri, yeni platformda ayrı bir kategoride yer alacak.

Henüz geliştirme aşamasında olan bu yeni oyun mağazasının ne zaman kullanıma sunulacağı ise netleşmedi. Platformun, iOS 18'in gelecek güncellemeleriyle mi yoksa iOS 19 ile mi piyasaya sürüleceği merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN