BM Genel Sekreteri Guterres'ten TUSAŞ saldırısına sert tepki

BM Genel Sekreteri Guterres'ten TUSAŞ saldırısına sert tepki

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, TUSAŞ'a yönelik silahlı ve bombalı saldırıyı kınayarak, uluslararası güvenliğin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye'nin savunma sanayi kuruluşlarından TUSAŞ'a gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Guterres, bu tür saldırıların uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiğine dikkat çekerek, tüm ülkeleri terörizme karşı ortak mücadeleye davet etti. Saldırının faillerinin bir an önce adalet önüne çıkarılması gerektiğini belirten Guterres, sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Guterres, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) yönelik saldırıyı kınadı.

BM, TÜRKİYE'DEKİ SALDRIYI KINADI

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıya ilişkin detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini belirtti.

"Genel Sekreter sivillere yönelik bu saldırıyı kınıyor" ifadesini kullanan Haq, Guterres'in hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa dilediğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN