Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Kazan EXPO’da gerçekleşen ve basına kapalı tutulan görüşmede, iki lider Türkiye ile Özbekistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleleri ele aldı.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de hazır bulundu.

ekran-goruntusu-2024-10-23-175734.png

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin olumlu bir ivme yakaladığına dikkat çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle enerji ve savunma sanayisi alanlarında önemli iş birliği potansiyeline sahip olduklarını belirtti. Erdoğan, bu iş birliğinin ekonomik ve kültürel alanlarda da derinleşmesi için çabaların artırılacağını ifade etti.

Erdoğan, görüşmede İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki saldırılarına değinerek, bu saldırıların bölgesel güvenlik açısından ciddi riskler oluşturduğunu vurguladı. Erdoğan, uluslararası toplumun İsrail’i uluslararası hukuka uygun hareket etmeye zorlaması gerektiğine dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler’in İsrail’e kapsamlı bir silah ambargosu uygulaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Bişkek’te düzenleyeceği zirvede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en üst düzeyde temsilinin önemine işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN