Bir devrin sonuna gelindi! Netflix, stüdyosunu kapattı

Bir devrin sonuna gelindi! Netflix, stüdyosunu kapattı

Bir devir daha başlamadan bitti! Netflix, oyun stüdyosunu kapatma kararı aldı...

Netflix, Güney Kaliforniya'da kurduğu ve yüksek grafikli oyunlar geliştirmeyi amaçlayan oyun stüdyosu Team Blue'yu, iki yıldan kısa bir süre faaliyet gösterdikten sonra kapatma kararı aldı. Oyun dünyasının önde gelen isimlerini bünyesine katan stüdyonun kapanması, Netflix'in oyun stratejisinde değişiklikler yaptığını gösteriyor.

TEAM BLUE'NUN KAPANIŞI VE AYRILAN ÖNEMLİ İSİMLER

Netflix, AAA Oyun Stüdyosunun Fişini Çekti: PC İçin Geliştirilen The Withcer 3 Rakibi İptal Edildi - Tamindir

Game File’ın haberine göre, Team Blue'nun kapatılmasıyla birlikte stüdyonun en dikkat çeken üç ismi de şirketten ayrıldı. 2022 yılında kurulan bu stüdyo, sektörde tanınmış isimleri kadrosuna katmıştı. Blizzard, Bungie ve Sony Santa Monica gibi dev stüdyolardan transfer edilen Chacko Sonny (yapımcı), Joseph Staten (yaratıcı yönetmen) ve Rafael Grasseti (sanat yönetmeni) gibi deneyimli geliştiriciler, bu kapatma kararıyla yollarını Netflix'ten ayırdı.

NETFLIX’İN OYUN STRATEJİSİNDE DEĞİŞİKLİK: MOBİL OYUNLARA ODAKLANMA

Bu kapatma kararı, Netflix'in 35 kişiyi etkileyen işten çıkarmalarla aynı döneme denk geliyor. Bu gelişmeler, platformun oyun yayınları alanındaki stratejisinde bir değişikliğe işaret ediyor. Grand Theft Auto Trilogy'nin Netflix'te 30 milyon indirmeyi aşması ile birlikte şirket, "mobil öncelikli" bir oyun stratejisine yönelmiş durumda.

Netflix, yüksek grafikli AAA oyun projeleri yerine, mobil oyunlara ağırlık vererek büyüme yoluna gitmeyi tercih ediyor. 2021'de başlatılan Netflix Games, bugüne kadar 100’den fazla oyunu platforma eklerken, şirketin geliştirme aşamasında olan 80'den fazla oyun projesi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN