En çok işçi çıkaran şirketler açıklandı!

En çok işçi çıkaran şirketler açıklandı!

2024 yılının en çok işçi çıkaran şirketleri açıklandı...

Artan maliyetler ve küresel ekonomik kriz, büyük şirketleri işten çıkarma politikalarını sürdürmeye zorluyor. 2023’te başlayan bu süreç, 2024 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Birçok büyük şirket, önümüzdeki aylarda binlerce çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. Özellikle teknoloji, medya, finans, üretim ve perakende gibi sektörler, bu trendin başını çekiyor.

EN FAZLA İŞ KAYBI YAŞAYAN SEKTÖRLER

Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğde Değişiklik – Berker Berker Hukuk Bürosu

Dünya genelinde ekonomik durgunluk nedeniyle, dev şirketler maliyetleri azaltmak için personel çıkarma yoluna gidiyor. Özellikle teknoloji devleri Google, Microsoft ve IBM, bankacılık sektöründen Goldman Sachs ve Citi, üretim devi Tesla ve perakende sektöründen Nike, bu süreçte iş gücünü azaltacaklarını duyuran firmalar arasında öne çıkıyor. Ayrıca, birçok sektörün 2024 boyunca bu trende devam edeceği öngörülüyor.

İŞTEN ÇIKARAN ŞİRKETLER LİSTESİ

Nike, Türkiye'deki İnternet Alışverişlerini Durdurdu: İşte Nedeni! - Tamindir

Yapılan araştırmalara göre, iş dünyasının yüzde 40'ı 2024'te de işten çıkarma beklentisi içerisinde. Bu süreçten etkilenen bazı önemli şirketler şunlar:

  • Nike: Şubat ayında 1.600 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. 2023'ten itibaren toplamda 12 binden fazla çalışan işten çıkarıldı.
  • UPS: Şirket, yönetim kadrosunda yüzde 14 oranında bir küçülmeye giderek yaklaşık 85 bin yönetici arasından birçok kişiyi işten çıkaracak.
  • Twitch: 500 çalışanı işten çıkarma planını açıkladı.
  • Discord: Ocak ayında genel toplantıda çalışanlarına işten çıkarma kararını duyurdu.
  • TikTok: Otomasyon sistemlerine geçilmesiyle birlikte yüzlerce çalışanın işine son verilmesi bekleniyor.
  • PwC: Toplam iş gücünün yüzde 2,5’ini oluşturan 1.800 kişiyi işten çıkaracak.
  • BlackRock: Ocak ayında yapılan açıklamaya göre, 600 çalışanın işine son verilecek.

Birçok büyük firma, 2024 boyunca iş gücünde küçülmeye gitmeye devam edecek. Salesforce, Snap, Estee Lauder, Paramount, Morgan Stanley, Sony, Electronic Arts, Amazon, Apple, Dell, Samsung ve General Motors gibi dev şirketler de işten çıkarmalarla gündeme geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN