Piknikçilerin çadırlarına ayılar dadandı! Böyle kaydedildi

Piknikçilerin çadırlarına ayılar dadandı! Böyle kaydedildi

Piknikçiler doğanın tadını çıkarırlarken ayılar çadırlarına işte böyle dadandı...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan ve 2 bin 948 metre yükseklikteki Nemrut Kalderası, son yıllarda sadece muhteşem manzarasıyla değil, bölgenin sembolü haline gelen boz ayılarıyla da dikkat çekiyor. Ziyaretçilerin artan ilgisiyle birlikte boz ayılar da kalderada daha sık görülmeye başlandı. Son olarak, bölgede piknik yapan vatandaşların çadırlarına dadanan üç boz ayı, dron kamerasına yakalandı.

AYILAR PİKNİK ALANINI BASTI

Nemrut Kalderası’nda düzenlenen bir piknik sırasında, üç boz ayı vatandaşların çadırına yaklaşarak yiyecek arayışına girdi. Drone ile kaydedilen görüntülerde, ayılardan birinin çadırdan yiyecek aldığı, diğer ikisinin ise etrafı gözetlediği görüldü. Çadırın etrafındaki sepet ve poşetlerdeki yiyecekleri de bulan ayılar, uzun bir süre burada vakit geçirdi. Ayıların bu anları izleyenleri güldürse de, sonrasında piknikçilerin su dökerek ayıları uzaklaştırma girişimi dikkat çekti. Ancak, ayılardan biri vatandaşlara doğru hareketlenince, saldırı anı drone kamerasına yansıdı. Neyse ki, son anda yapılan bir manevra ile olası bir saldırı önlendi.

Uzmanlar, Nemrut Kalderası’nda artan boz ayı popülasyonuna karşı ziyaretçileri uyarıyor. Piknikçilerin ayılarla temas kurmamaları ve kesinlikle elle besleme girişiminde bulunmamaları gerektiği hatırlatılıyor. Ayı saldırılarına karşı dikkatli olunması ve güvenlik önlemlerinin alınması konusunda yetkililer sık sık uyarılarda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN