Grevde çözüm yok: Boeing işçileri maaş artışını yetersiz buldu

Grevde çözüm yok: Boeing işçileri maaş artışını yetersiz buldu

Boeing’deki 33 bin işçinin katıldığı grev beşinci haftasında sürerken, dört yıllık yüzde 35 maaş artışı ve 7 bin dolarlık imza bonusu sunulan son teklif de işçilerin çoğunluğu tarafından yetersiz bulunarak reddedildi.

Havacılık devi Boeing'de çalışanlar son teklifi de geri çevirdi. Dört yıl içinde yüzde 35'lik maaş artışı ile imza bonusunun 7 bin dolara çıkarıldığı teklif grevdeki işçilerin yüzde 64'ü tarafından reddedildi.

ABD merkezli havacılık devi Boeing beş haftadır süren ve 33 bin işçinin katıldığı grev nedeniyle üretimi durdururken, sorunun çözümü için teklif edilen son anlaşma da çalışanlar tarafından reddedildi.

Ekonomim'de yer alan habere göre, dört yıl içinde yüzde 35’lik ücret artışını içeren son teklifte, imza bonusu 3 bin dolardan 7 bin dolara yükseltilmişti.

Ancak Uluslararası Makina ve Havacılık İşçileri Derneği'ne (IAM) göre, bu teklif sendika çalışanlarının yüzde 64’ü tarafından geri çevrildi.

IAM yaptığı açıklamada, "10 yıllık fedakarlığın ardından hâlâ telafi etmemiz gereken bir durum var. Hızla müzakerelere yeniden başlamayı umuyoruz" ifadesini kullandı.

Boeing işçilerinin ortalama maaşı son 10 yılda yaklaşık yüzde 15 artarak 75 bin dolara ulaştı. Aynı dönemde ABD'deki yaşam maliyeti ise yüzde 33 oranında arttı.

Boeing, dün üçüncü çeyrek kazançlarını açıkladı ve net kaybının 6 milyar dolardan fazla olduğunu bildirdi. Böylece şirketin 2024 yılı toplam kaybı neredeyse 8 milyar dolara ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN