Ford CEO’su Jim Farley’den şok itiraf: 1 milyon liralık Çinli arabayı kullanıyorum

Ford CEO’su Jim Farley’den şok itiraf: 1 milyon liralık Çinli arabayı kullanıyorum

Ford CEO'su Jim Farley hangi araba markasını kullandığını itiraf etti. 'Altı aydır kullanıyorum, bırakmak istemiyorum.' 1 milyon liralık Çinli arabayı kullanıyormuş...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Ford CEO’su Jim Farley, katıldığı bir programda 6 aydır kullandığı otomobil modelini paylaştı. Kendisi için Şanghay'dan bir tane getirttiğini ve şimdi de vazgeçemediğiniz söyledi.

Ford CEO’su Jim Farley, son altı aydır Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin Speed Ultra 7 (SU7) model elektrikli aracını kullandığını ve aracı bırakmak istemediğini açıkladı. İngiliz sunucu Robert Llewellyn'in sunduğu The Fully Charged Podcast'te konuşan Farley, Xiaomi’nin otomotiv sektöründeki hızlı yükselişine dikkat çekti.

Farley, podcast’te “Xiaomi hakkında çok konuşmayı sevmem, ama ben Xiaomi SU7 sürüyorum. Şanghay'dan Chicago'ya bir tane getirdik ve altı aydır kullanıyorum, bırakmak istemiyorum,” dedi. Farley, Xiaomi'nin SU7 modelinin performansını övdü ve şirketin aylık olarak 10.000-20.000 adet sattığını, bu modellerin altı ay öncesinden tükendiğini belirtti.

Çinli Dev Xiaomi'den Tesla'ya Rakip: Speed ​​Ultra 7 (SU7)

XİAOMİ’NİN İLK ELEKTRİKLİ ARACI SU7

Xiaomi, SU7 modeliyle elektrikli araç piyasasına güçlü bir giriş yaptı. Üç farklı versiyonu olan bu modelin (SU7, SU7 Pro, SU7 Max) Çin'de yüksek talep gördüğünü belirten Farley, Xiaomi’nin bu alandaki başarısını "otomotiv sektörü için bir dev" olarak nitelendirdi.

SU7’nin başlangıç fiyatı 215.900 yuan (yaklaşık 30.000 dolar, yani 1.020.000 TL) olarak belirlendi, ancak Xiaomi'nin EV kolu, yüksek yatırım maliyetlerinden dolayı 2024 ikinci çeyreğinde yaklaşık 252 milyon dolar (yaklaşık 8.568.000.000 TL) zarar açıkladı. Xiaomi, üretim maliyetlerini düşürmek için EV operasyonlarının ölçeğini büyütmeyi planladığını da duyurdu.

Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobili: SU7 - upcorn

ÇİN'İN OTOMOTİV GÜCÜ VE FORD’UN MÜCADELESİ

Ford CEO’su Jim Farley, Çin'in elektrikli araç endüstrisinin büyüklüğünü ve hızla gelişen teknolojisini uzun süredir tehlikeli bir rekabet unsuru olarak değerlendiriyor. Mayıs 2024’te Çin’i ziyaret eden Farley, Çinli elektrikli araç üreticilerinin küresel pazardaki hakimiyetini "varoluşsal bir tehdit" olarak tanımladı. Farley, Çin’de devlet destekli Changan Automobil’in elektrikli SUV’sini denedikten sonra, bu araçların kalitesinin Ford’un önünde olduğunu ifade etti.

Ford CEO'su Jim Farley açıklamalarda bulundu!

FORD’UN EV STRATEJİSİNDE DEĞİŞİM

Ford, 2024 yılı ikinci çeyreğinde beklentilerin altında kalan bir kazanç raporu açıklamış ve özellikle elektrikli araç bölümünde 1.14 milyar dolar (yaklaşık 38.760.000.000 TL) zarar etmişti. Şirket, üçüncü çeyrekte ise elektrikli SUV modelleri yerine hibrit araçlar üretmeye karar verdiğini açıkladı. Bu strateji değişikliğinin Ford’a 2 milyar dolar (yaklaşık 68 milyar TL) maliyeti olacağı öngörülüyor. Şirket hisseleri 2024 yılı içinde %9 oranında değer kaybetti.

Xiaomi’nin elektrikli araç piyasasındaki yükselişi, küresel otomobil devleri için büyük bir rekabet unsuru olmaya devam ediyor. Ford gibi köklü markaların, bu yeni nesil araçlarla nasıl başa çıkacağı ise büyük bir merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN