Eygi'nin ölümüne tanık olan Maria O’Sullivan, Ankara’da ifade verecek

Eygi'nin ölümüne tanık olan Maria O’Sullivan, Ankara’da ifade verecek

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail tarafından katledilmesine ilişkin ifade verecek olan Avustralyalı tanık Helen Maria O’Sullivan Türkiye’ye geldi. Eygi’nin son anlarında yanında olan O’Sullivan, “İsrail’in bunun bir hata olduğuna dair tüm söylemleri aptalca bir yalandan ibarettir. Bu açıkça bir infazdı ve kasıtlıydı” dedi.

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin eylül ayında işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askeri tarafından katledilmesine ilişkin İsrailli yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu kapsamında ifade verecek Avustralyalı tanık Helen Maria O’Sullivan Türkiye’ye geldi.

Eygi’nin son anlarında yanında olan O’Sullivan, “İsrail’in bunun bir hata olduğuna dair tüm söylemleri aptalca bir yalandan ibarettir. Bu açıkça bir infazdı ve kasıtlıydı” dedi.

AMAÇ CAYDIRMAK

Eygi’nin Eylül ayında Batı Şeria’da katledilmesi sonrası İsrailli yetkililer hakkında “kasten öldürme” suçundan suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan O’Sullivan, İsrailli yetkililerin amaçlarının, kendileri gibi diğer uluslararası gönüllüleri caydırmak olduğunu vurguladı. İsrail askerleri, Batı Şeria’da gösteri düzenleyenlerin üzerine ateş açmış; 26 yaşındaki Eygi, başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN