Tunuslu 49 hacı öldü, bakan görevden alındı

Tunuslu 49 hacı öldü, bakan görevden alındı

Hava sıcaklıklarının 50 dereceyi aştığı Suudi Arabistan’da hac ibadetlerini yerine getiren Tunuslu 49 hacının yaşamını yitirmesinin ardından Diyanet İşleri Bakanı Şabi’nin görevden alındığı bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yoğun eleştirilerin ardından hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan 49 Tunuslunun ölmesinin ardından Diyanet İşleri Bakanı İbrahim Şabi’yi görevden aldı.

KAYITSIZ GİDEN HACILAR KLİMASIZ KALIYOR

Öte yandan hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı kutsal topraklarda hac ibadeti sırasında 11 ülkeden en az bin 500 adayı hacı yaşamını yitirmişti.

Her yıl on binlerce kişi resmi kayıt yaptırmadan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giderken, kayıtlı olmayan hacı adayları klimalı alanlara erişemedikleri için yoğun bir şekilde sıcaklığa maruz kalıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN