Kutsal topraklarda sıcak hava etkisi: 550 hacı adayı hayatını kaybetti

Kutsal topraklarda sıcak hava etkisi: 550 hacı adayı hayatını kaybetti

Mekke'de bu yıl hac ibadeti için bulunan hacı adayları arasında ölü sayısı 550'yi geçti. Ölenlerin büyük çoğunluğunun ölüm nedeni, kalp damar hastalıkları ve enfeksiyonlar olarak bildirildi. Suudi yetkililer, aşırı sıcaktan etkilenen 2 binden fazla hacıyı tedavi ettiklerini açıkladı.

Hac ibadeti için dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara giden Müslümanlar, dini gereklerini yerine getirirken zor koşullarla karşılaştı. Özellikle bu yılki kavurucu sıcaklar, hac yolculuğunun zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Arap diplomatlar, ölenlerin en az 323'ünün Mısırlı olduğunu ve bunların çoğunun aşırı sıcaklardan kaynaklanan hastalıklardan hayatını kaybettiğini belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, hac sırasında kaybolan Mısırlılar için Suudi yetkililerle işbirliği yaparak arama operasyonları başlattığını duyurdu. Suudi yetkililer ise sıcaklıktan etkilenen 2 binden fazla hacıyı tedavi ettiklerini ifade etti.

1,8 MİLYON HACI ADAYI KATILDI

Suudi Ulusal Meteoroloji Merkezi, pazartesi günü Mekke'deki Mescid-i Haram'da sıcaklığın 51,8 dereceye ulaştığını bildirdi. Arafat Dağı'nda gerçekleştirilen dualar da dahil olmak üzere hac ibadetinin büyük bir kısmı gündüzleri saatlerce dışarıda kalmayı gerektiriyor. Bu yıl hac ibadetine 1,6 milyonu yurt dışından olmak üzere yaklaşık 1,8 milyon hacı katıldı.

TÜRK HACI ADAYLARI ARASINDA ÖLÜMLER

Türkiye'den 2024 yılı hac organizasyonuna katılan hacı adayları arasında ölenlerin sayısı 23'e ulaştı. Bu yıl 84 binden fazla Türk vatandaşı hac ibadeti için kutsal topraklara geldi. Bu kişilerin yüzde 53'ü kadın, yüzde 47'si ise erkeklerden oluştu ve hacı adaylarının yaş ortalaması 60 olarak kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN