Rusya: Ukrayna yeni bir taslak anlaşma metni sundu

Rusya: Ukrayna yeni bir taslak anlaşma metni sundu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Lavrov, "Ukrayna yeni bir müzakere taslağı gönderdi ama bu İstanbul'da sunulan taslakla farklı" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali 43. gününde devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov devam eden görüşmelere ve son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Lavrov, Ukrayna'nın Rusya'ya çarşamba günü yeni bir anlaşma taslağı sunduğunu söyledi. Lavrov, "Ukrayna'nın gönderdiği taslağın, İstanbul'da sunduğu önerilerden farklı" dedi.

Rusya'nın Ukrayna ile görüşmelere devam edeceğini vurgulayan Lavrov, "Görüşmeler Rusya'nın kendi metni üzerinde devam edecek" ifadelerini kullandı.

'KIRIM VE DONBAS'IN GÖRÜŞÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ'

"Ukrayna'nın Donbas ve Kırım'ın, Putin-Zelenskiy görüşmesinde ele alınması teklifi kabul edilemez" diyen Lavrov, ABD'ye de tepki göstererek "Washington, Kiev yönetimini kontrol ederek Zelenskiy'i kavga etmeye itiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN