Rusya'nın petrol rafinerisine drone saldırısı

Rusya'nın petrol rafinerisine drone saldırısı

Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalar devam ederken, yetkililer Rusya'nın Volgograd şehrindeki petrol rafinerisinde drone saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Saldırı sonrası çıkan yangın daha sonra kontrol altına alındı.

Rusya ve Ukrayna, neredeyse iki yıldır devam eden ve sona erme belirtisi göstermeyen çatışmada üstünlük sağlamaya çalışırken, tedarik hatlarını ve lojistiği aksatmak ve rakiplerinin moralini bozmak için tasarlanmış saldırılarla birbirlerinin enerji altyapılarını hedef aldı.

Reuters'ta yer alan habere göre Rusya'nın Volgograd şehrindeki petrol rafinerisine düzenlenen drone saldırısı sonrasında çıkan yangının söndürüldüğü açıklandı.

Geçtiğimiz ay Rusya'nın enerji altyapısı da teknik arızalardan etkilendi ve bu durum Orta Doğu'daki çatışma nedeniyle zaten sarsılan küresel petrol ve gaz piyasalarındaki belirsizliği artırdı.

RAFİNE ONARIMI BİR AY SÜREBİLİR

Volgograd Valisi Andrey Bocharov, yerel yönetimin Telegram'dan yaptığı açıklamada olayda can kaybı yaşanmadığını söyledi. Bocharov, "Bir İHA'nın düşmesi sonucu Volgograd Petrol Rafinerisi'nde yangın çıktı. İtfaiye ve kurtarma ekipleri hemen işe koyuldu, yangın söndürüldü. Can kaybı yok" dedi.

Petrol üreticisi ve Rafinerinin sahibi olan şirket Lukoil, yorum talebine henüz yanıt vermedi.
Volga Nehri üzerindeki Volgograd petrol rafinerisi, yılda 14,8 milyon mt (günde neredeyse 300.000 varil) ham petrol işleme kapasitesine sahiptir.

Lukoil'e ait bir diğer petrol rafinerisi NORSI'de de Ocak ayında kesintiler yaşandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak , rafinerideki onarımların en az bir veya bir buçuk ay süreceğini söyledi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN