Rusya'nın hava saldırısında Ukrayna'da 5 kişi öldü

Rusya'nın hava saldırısında Ukrayna'da 5 kişi öldü

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği hava saldırılarında can kaybı açıklandı. Saldırılarda başkent Kiev, Lviv, Mıkolayiv, Dnipro ve Harkov Bölgeleri hedef alınırken, en az 5 kişi hayatını kaybetti 30'dan fazla kişi ise yaralandı.

Rusya, bu sabah erken saatlerde Ukrayna şehirlerine büyük çaplı bir saldırı daha başlattı. Başkent Kiev, Lviv, Mıkolayiv, Dnipro ve Harkov Bölgeleri hedef alındı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre yerel saatle 12.00 itibarıyla çeşitli bölgelerde en az 5 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi ise yaralandı. Yetkililer, kurtarma operasyonları devam ettiği için rakamların artabileceğini belirtti.

Sahadaki Kiev Independent gazetecilerine göre patlamalar Kiev'i sarstı. Kentin askeri yönetimine göre Kiev'de en az dört kişi hayatını kaybetti, en az 21 kişi de yaralandı.

Patlama haberlerinin ardından ilk müdahale ekipleri başkentin Dnipro bölgesine çağrıldı. Belediye Başkanı Vitali Kliçko'nun daha önce bildirdiğine göre, olayda ikisi hastaneye kaldırılan üç kişi yaralanmıştı.

s2.jpg

Kliçko, Dnipro bölgesindeki iki yüksek gerilim hattının füze enkazından zarar gördüğünü bildirdi. Kliçko Holosiivskyi bölgesinde arabaların ve bir araba tamirhanesinin alev aldığını belirterek, ilk müdahale ekiplerinin yangını kontrol altına almak için yola çıktığını da sözlerine ekledi.

SALDIRIDA 18 KATLI BİNA ALEVLERE TESLİM OLDU

Yetkililere göre ilçedeki 18 katlı bir binada da yangın çıktı ve aralarında hamile bir kadının da bulunduğu en az 19 kişi yaralandı. Binada yaşayan yaklaşık 60 kişi tahliye edildi. İçişleri Bakanı Ihor Klymenko'ya göre Holosiivskyi semtindeki hasarlı binanın enkazı altında dört kişi ölü bulundu.

Kliçko ayrıca şehrin doğu yakasında bazı sakinlerin elektrik kesintisi yaşadığını, daha sonra bu bölgedeki ısıtma altyapısının hasar gördüğünü söyledi.

s3.jpg

UKRAYNA 20 RUS FÜZESİNİ DÜŞÜRDÜ

Kiev Askeri İdaresi, Ukrayna Hava Savunmasının ülkenin başkenti üzerinde neredeyse 20 Rus füzesini düşürdüğünü bildirdi.

Rus kuvvetlerinin Rusya topraklarından Tu-95MS stratejik bombardıman uçaklarından Kh-101, Kh-555 ve Kh-55 seyir füzelerini fırlattığı bildirildi.

Kiev Bölgesinin başka yerlerinde Rus saldırısı çok sayıda binanın hasar görmesine neden oldu ancak henüz herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN