Olaf Scholz'dan 'aşırı sağ' uyarısı: Fransa'daki seçimlerden endişeliyim

Olaf Scholz'dan 'aşırı sağ' uyarısı: Fransa'daki seçimlerden endişeliyim

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa'da yapılacak seçimlerin sonuçlarından endişe duyduğunu açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa'da yapılacak seçimlerin sonuçlarından endişe duyduğunu belirtti. Scholz, "Tabiri caizse Le Pen dışındaki partilerin seçimlerde başarılı olmasını umuyorum" dedi. Alman ARD televizyonuna konuşan Scholz, Fransa'daki seçimlerin sonuçları ne olursa olsun, AB toplantılarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u görmek istediğini vurguladı.

AŞIRI SAĞIN YÜKSELİŞİ VE AVRUPA'DAKİ ENDİŞELER

Scholz, Avrupa'daki diğer ülkelerdeki seçim sonuçlarının daha dramatik olduğunu belirterek, Almanya'da da benzer kaygılar yaşandığını ifade etti. Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde yapılacak seçimlerde aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partili (AfD) bir başbakan seçilmesinin iç karartıcı olacağını kaydetti. Scholz, AfD ile işbirliği yapmanın kabul edilemeyeceğini ve bunun Almanya'nın geleceği açısından düşünülemez olduğunu söyledi.

Scholz, Avrupa'ya ve dünyaya baktığında aşırı sağın yükselişinin pek de iyi sonuçlar doğurmayacağını tahmin ettiğini belirtti. Ancak, yapılacak eyalet parlamentosu seçimlerinde AfD dışındaki partilerin çoğunluğa sahip olacağından emin olduğunu ifade etti.

Scholz'un açıklamaları, Avrupa'da ve Almanya'da aşırı sağın yükselişi konusundaki endişeleri bir kez daha gündeme getirdi. Fransa'daki seçimler ve Almanya'daki yerel seçimler, Avrupa'nın siyasi geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN